Visszhangok a kosárfesztiválról





Közel hat éve, hogy utoljára megmozgatták a várost a kosárlabdát szerető szervezők egy utcai fesztivál keretében. Nyolc kategóriában versenghettek a csapatok az első helyekért  a legkisebbektől a legnagyobbakig.  Dallos Ádám, Vágvölgyi Viktória, Kámán Tamás, Jóna István és Karvalits Levente voltak azok, akik mertek nagyot álmodni és újra az utcára hozták a kosárlabdát. 13 pálya és ragyogó napsütés várta a versenyzőket és a kíváncsi érdeklődőket.

01.jpg

A férfi bajnokcsapat összes magyar játékosa, mint segítő vett részt az esemény lebonyolításában, a sikeredző Völgyi Péter harmadmagával a férfi nyílt kategóriába csillogtatta játéktudását. De pályára lépett a ZTE Old Boys is többek között Gáll Tamással és Bencze Tamással. Összességében játékosok és nézők egyaránt megelégedve térhettek haza a nap végén és örömmel nyugtázhatták, hogy újra (és még mindig) kosárláz van Zalaegerszegen.

05.jpg

Baki Gergely, a Zalakerámia ZTE KK játékosa, s éppen regnáló pályabíró a VIP mérkőzéseken érdekelt Zalai Hírlap Online-nak, illetve Urbanics Pálnak nyilatkozott a rendezvény napján: - Ezek nagyon jó, közvetlen hangulatú bulik és nagyon hiányzott már, hiszen hosszú évek óta nem volt ilyen. Köszönet érte a rendezvény megálmodóinak és megszervezőinek! Igyekeztünk mi, a ZTE KK játékosai is segíteni, hiszen pályabíróként jelen voltunk. Biztosra veszem, ha nem lett volna ennyire rossz idő a napokban, még többen ellátogattak volna ide. Reménykedem benne, hogy ez egy sorozat első lépése volt és jövőre találkozunk ugyanitt.

06.jpg

Eredmények:

Férfi – nyílt
I. hely: BYTE RIDER
II. hely: Kosáreső
III. hely: Torcida

Kemény férfias csatát hozott a legtöbb nevezőt felvonultató kategória hármas döntője, ahol a keszthelyi-nagykanizsai csapat a Byte Rider magabiztosan menetelve lett első.

11a.jpg

Vegyes
I. Hely: Fakezűek
II. Hely : Zalai Tremorsz
Különdíj: É.L.E.T

Családi
I.Hely: Bociék
II.Hely: Pécsi Pantersz
III. Bölcsibék ( női kategória győztese)
IV. Hely. Champions

A kategória abszolút győztese a Bodrogi család, akik magabiztosan hozták a kategória első helyét.

09.jpg

Középiskolás fiú
I. Hely:  KIF-LEE
II. Hely: Zrínyi

Középiskolás lány
I.hely: NEM-CATHLON

Általános iskolás fiú
I. hely: Dream Team
II. hely: N.W.A.
III. hely: BASKET BOYZ

03a.jpg

Alsó tagozatosok versenyében a győztes Weisz Martin csapata lett

10.jpg

Dobóversenyek:
3 pontos: Hersics Adrien 13 pont
2 ball game: Tóth Péter – Horváth Márk 32 pont
Büntető dobás: Tóth Árpád (szétlövés után)

07.jpg

A kategóriák dobogósai értékes ajándékokat nyertek, a közel 30 győztest pedig a nemrég nyílt Kámi Gardenben látták vendégül a főszervezők. A jó hangulatú vacsora az emlékek felelevenítésével és beszélgetéssel zárult, ahol mindannyian egyetértettek: jövőre újra jó lenne Zalaegerszegen hasonlókosárfesztivál!

12.jpg

arr.jpg

dinner.jpg

kg01.jpg

csop.jpg



04.jpg

03.jpg

02.jpg

03z.jpg

11.jpg

Ajánló:
ZH: Egy szép nap - avagy újra utcán kosarazott a város
http://zalaihirlap.hu/sport-kosarlabda/20100606_Egy_szep_nap_avagy_ujra_utcan_kosarazott_



Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám, Jóna István

Megosztás