Zala Megye legjobb kosárlabdázóit díjazták

A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség 26. alkalommal díjazta az elmúlt szezon legjobbjait. A díjátadón Dr. Villányi Antal a szövetség első embere köszöntötte az egybegyűlteket. Hagyományos köszöntőjében kiemelte, hogy a felnőtt mérkőzésekre újra visszatértek a nézők, ami elengedhetetlen ebben a sportban. Vadvári Tibor alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a két klub működése stabillá vált. Előre vetítette, hogy az idei költségvetésben az eddigi támogatásnál nagyobb összeggel számolhatnak majd a klubok.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének részéről Bodnár Péter főtitkár a 2016-os évet a magyar kosárlabdázás évének nevezte. A két felnőtt válogatott kijutott a soron következő EB-re, a 3x3-as válogatottak sorra szállították a jobbnál jobb eredményeket. Rávilágított arra, hogy nem klubszinten, hanem válogatottak szintjén van esélye a honi kosárlabdának felzárkózni és sikereket elérni a nemzetközi porondon. Külön hangsúlyt fektetnek idén a 3x3-as szakág fejlesztésére, hiszen 2020-ban olimpiai részvételt is érhet akár a jó szereplés, ha a NOB felveszi ezt a sportot is a programjába. Külön megköszönte Stárics Kornél ügyvezetőnek, hogy a kínai világbajnokságra elengedte a játékosait és végig partner volt a megoldáskeresésben. A főtitkár beszélt a csarnoképítési tervekről is, amely 27 létesítményt jelent az országban és ebben a zalaegerszegi csarnok átépítése is szerepel.

A beszédeket követően átadták a 2016-os esztendő legjobbjainak járó elismeréseket. A férfiaknál a legjobb utánpótláskorú játékosnak Lógár Bencét (Zalakerámia ZTE KK) választották, míg a legjobb felnőtt játékos címet Mohácsi Máté (Zalakerámia ZTE KK) érdemelte ki.

A Megyei Bajnokság legjobb játékosa díjjal Adrovicz Bélát (Laza Csukló) jutalmazta a szövetség. A 2016-os év legjobb edzőjének Heinrich Róbertet választották, akinek távollétében Kis Attila technikai vezető vette át az elismerést. A legjobb utánpótláskorú leány kosarasnak járó elismerést Kovács Georgina (ZKTE), aki idéntől a ZTE NKK felnőtt csapatának is a tagja, érdemelte ki.  A legjobb felnőtt női játékos díját Nagy Dóra (ZTE NKK) vehette át. Végül a megyei szövetség a „Kosárlabdáért Zala Megyében” díjat Dr. Jaramani Rafiknak, a Zalakerámia Zrt. vezérigazgatójának adományozta, akinek távollétében Hadnagy Zoltán gazdasági vezérigazgató helyettes vette át az elismerést. 

 

 

 

 

 

 

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

2017. január 20. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás