Rangadót nyert a Falco

Zalakerámia ZTE KK – Falco KC Szombathely 80-88 (16-26, 21-22, 20-20, 23-20)

Zalaegerszeg, 1800 néző

ZTE: Graham 9/3, Gáspár 10/3, Kusnyer 8/6, Healy 30/6, Lekli 8. Csere: Mohácsi 4, Kertész 3/3, Czinger -, Velkey 2.

Falco: Martinic 23/9, Perl 13/3, Doyne 17/6, Dukic 5/3, Majtorovic 17/3. Csere: Hall 2, Bus -, Bognár 5, Váradi 6/3, Will -.

 

Két győzelemmel startolt és az egykori legendás játékosból edzővé avanzsáló – és eddig hibátlan mutatóval rendelkező – Kálmán Lászlóval a padon érkezett a tradicionális rangadóra a Falco, melynek játékosai megfelelő önbizalommal léphettek pályára.

A Sportcsarnok elfoglaltsága miatt szokatlan időpontban kezdődő találkozóra a hétfői nap ellenére is sokan voltak kíváncsiak a ZTE részéről is, így remek rangadóra volt kilátás.

 

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés: a zalaiak részéről Graham vitte a prímet: betörés, tripla és assziszt is szerepelt a repertoárban. Szervezetten játszott viszont a Szombathely, Martinic és Perl jól mozgatták csapatukat, Majstorovic pedig élt a palánkok alatt. Doyne 3+1-es akciójával meglépett volna a Falco, ám Healy ugyanebből a ritka műfajból produkált egyet (14-17). Ekkor azonban a zalaiak érthetetlen módon leblokkoltak és 4 csúnya labdaeladást követően meglépett a Falco, a ZTE padja nem tudta tartani a lépést a vendégekkel (1. negyed: 16-26).

Sajnos a második negyedben sem kapcsolt fokozatot a ZTE, és már majdnem 20-szal is meglépett Perl kosaraival és Majstorovic centermunkájával a Falco, melynek erejét jellemzi, hogy a korábbi csapatkapitány Will Tamás csak a 15. percben állt be. Kertész triplájával és Darling középtávolijával azonban felzárkózott a ZTE (16. perc: 27-41), majd könnyű kosarakkal már 10-en belül volt a házigazda. Ekkor végre a Falco is elkezdett hibázni, ám hogy végül nem jött még közelebb a ZTE az a helyenként lyukas védekezésnek volt leginkább köszönhető (a félidőben: 37-48).

A másik ok a lepattanók megszerzése: 20 perc után 14-23-ra vezetett ezen a téren is a Falco, a 11 támadólepattanó is a hazaiak védekezési hiányosságaira utalt.

 

A folytatásban is hasonló ritmusban folyt a mérkőzés: a ZTE szép akciók mellett sokat is hibázott a pálya mindkét oldalán és a negyed felénél is állandósulni látszott a 10 pont feletti különbség (46-59). Következtek azonban Healy percei, az amerikai magasbedobó közelről és távolról is eredményes volt, egyedül csak a kimaradt büntetők írhatók számlájára. A ZTE eredményes zónájával pedig a 28. percben már 55-61-et mutatott az eredményjelző. Ekkor

Váradi Benedek két hibátlan dobással szerzett 5 pontot és a maradt a félidei különbség 10 perccel a vége előtt (57-68).

 

 

Hajtott, küdött a ZTE, ám a legfontosabb momentumokban a Falco volt higgadtabb. 66-74-nél például Martinic dobott 2 triplát egymás után és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. Healy harcolt rendületlenül (a meccs végéig 30 pontot szorgoskodott össze), ám a ZTE végig futott az eredmény után és a mai napon már nem volt képes megfordítani az eredményt, a Szombathely megérdemelten nyert, a zalaiak pedig hazai rangadót veszítettek.

 

Edzői nyilatkozatok a mérkőzés után:

 

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa - bb1.hu

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás