Jól vette az akadályt, győzelemmel indított a ZTE!

Zalakerámia ZTE KK - KK Velika Gorica 93-81 (29-14, 20-21, 27-18, 17-28)
Zalaegerszeg, felkészülési mérkőzés, 380 néző

ZTE: Graham 9, Kusnyer 11/9, Mohácsi 12/6, Healy 19/3, Lekli 7. Csere: Tamir 12, Darling 17/6, Velkey 6/6, Czinger -, Kerkai -, Kertész -, Kis -.

 

Legtöbb lepattanó: Tamir 8, Lekli és Graham 7-7.

Legtöbb gólpassz: Graham 6.

Legtöbb IBM: Darling 24, Tamir 22, Healy 20, Graham 16.

 

A kora délutáni időpont ellenére közel 400 néző volt kíváncsi a Zalakerámia ZTE KK első felkészülési mérkőzésére, ahol a horvát Gorica volt az ellenfél.

 

Ahogy egy felkészülési meccshez illik, sokat próbálkozott Raúl Jimenez edző, az első negyed hajrájában már csaknem mindenki, 10 játékos pályára lépett, néha egészen különleges felállásban is játszott a ZTE: két tábla alatti center (Czinger és Tamir), vagy két irányító (Kertész, Velkey) is egyszerre helyett kapott a hazai ötösben.

Frissebb és jobb játékerőt képviselő csapatnak tűnt a ZTE, az első negyedben már dominált a csapat és néhol szép mozdulatoknak is szólhatott a taps: ilyen volt Mohácsi triplája, Healy középtávolija, vagy Darling egymás után szerzett 5 pontja. Persze hibából is akadt szép adag: Grahamnak ma például a büntetőkkel gyűlt meg a baja, nyilván fog ő ennél sokkal jobban is játszani.

 

 

49-35-ös félidő után Daniel Tamir percei következtek: a ZTE újonnan igazolt izraeli-magyar centere, közelről és középtávolról is eredményes volt, s noha védekezésben sokszor hibázott, ám támadásban nagyon szép dolgokat mutatott. A ZTE győzelme ugyan nem forgott egyszer sem veszélybe, de a csapat küzdőszelleme nagyobb vezetésnél sem lankadt: Mohácsi és Kertész egy támadásban reménytelen labdát mentettek meg a földön csúszva. Nate Healy előbb egy triplát, majd egy duplát szerzett, ám ezek után a zárónegyed derekán kissé felzárkóztak a helyenként igen szervezett játékot nyújtó horvátok, és csak pár gyorsindításos kosár után bizonyosodhatott meg Zalakerámia ZTE magabiztos győzelméről.

 

A mai napon is akadtak biztató egyéni teljesítmények, de még nagyon korai akár pozitív, akár negatív konklúziókat levonni. Kezdésnek pont megfelelő volt a mai meccs, folytatás 1 hét múlva a Göcsej Kupán!

 

Raúl Jimenez: Hosszú út áll előttünk, ahol lépéről-lépésre kell haladnunk. Voltak jó és kevésbé jó pillanataink, a hozzáállás és koncentrációnk többnyire megfelelő volt, ezt kell 40 percre kiterjesztenünk. Igyekeztem többeknek lehetőséget adni, nem történt sérülés, tehát jól vettük az első akadályt, jó irányba megyünk!

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás