ZTE KK’ 88 Baráti Kör

Az 1988-as bajnokcsapat tagja, két éve a ZTE KK utánpótlásedzője Gellér Sándor, aki az egykori társakkal most egy új kezdeményezésen dolgozik. 

- Polster Péter tragikusan hirtelen bekövetkezett halála indította el bennem azt a gondolatot, hogy a zalaegerszegi tehetségeket fel kell karolnunk és kihasználva a kapcsolatainkat segítsük az ő pályafutásukat. Az első körben Polster Attila került- nem véletlenül - a látókörünkbe, akit nagyon tehetséges játékosnak tartok. 

Az egykori kiváló játékos és edző elmondta, hogy első lépésként megalakították ZTE KK’ 88 Baráti Kört. A megalakulást követően, akit felkértek, vagy megkerestek a volt csapattagokat, vagy ismerősöket, mindenki egyből igent mondott és segített. 

-Itt nem csak az anyagi segítségen van a hangsúly, hiszen Attila édesanyja leszögezte, azt ő meg tudja oldani a fiának. Mi szakmai segítségre gondoltunk. A támogatottságunk fokozatosan nőtt és most elértünk oda, hogy igazi közösségként működjünk. Eljutottunk odáig, hogy Losonczy Árpád és Belik János, korábbi MTK-s játékos társam segítségével június 9-től hat napon keresztül München mellett Attila egy edzőtáborban vehetett részt. Az érdekessége ennek a tábornak, hogy a szakmai munkáért egy korábbi német válogatott játékos, Holger Geschwindner, az NBA egyik sztárjának, Dirk Nowitzkinek a nevelőzője volt a felelős. Ami még ennél is súlyozottabb, az egy második lehetőség. Milos Teodosic a CSKA Moszkva játékosának Belgrád melletti kiemelt nemzetközi edzőtáborába sikerült (július 1-9) bejuttatni pártfogoltunkat. 

Szűcs József, szintén a 88-as bajnokcsapat tagja is elmondta, hogy nem volt kérdés, hogy egy emberként mellé állnak a kezdeményezésnek. 

-A 16 éves játékosnak több mérkőzését megnéztem és úgy gondolom a fejlődésében egy picit megakadt. Szorgalmas a srác, de nem a megfelelő képzést kapja, és ebben kell most neki újat mutatni, hogy a szakmai fejlődése tovább folytatódhasson. Ez a két lehetőség rámutathat arra, hogy hova lehet eljutni és milyen eszközöket, technikákat kell alkalmazni a jövőben. Hogy ebből mit tud majd a magáévá tenni? Az csak rajta múlik! Másképp fog gondolkodni majd a lehetőségeket látva abban biztos vagyok. 

Az egykor kiváló játékos elmondta, hogy olyan visszajelzéseket kérnek a német és a szerb kollégáktól, amiben benne lesz, hogy mi lesz az irány, amit Attilának követni kell. Szűcs József hangsúlyozta, hogy fontos az utánpótlásban, hogy a legjobbaktól tanuljanak a fiatalok, hiszen a rosszul megtanult mozdulatok nagyon nehezen javíthatók később. Reméli és hiszi, hogy ebből a sok újból sokat tud majd beszívni és kamatoztatni Attila.

Polster Attila kicsit megilletődötten nyilatkozott, hogy ilyen összefogás van a háttérben azért, hogy a fejlődése töretlen lehessen. Örül a lehetőségnek és a nyelvi nehézségektől sem fél, mivel németül és angolul is jól beszél. 

Polster Attila, az NBA egyik sztárjának, Dirk Nowitzkinek a nevelőző edzőjével, Holger Geschwindnerrel 

-Nagyon sok élménnyel gazdagodtam a németországi táborban és már láttam olyan dolgokat, amiket itthon még kevésbé alkalmaznak. Nagyon jó volt új technikákat, módszereket látni és kipróbálni. Ami más odakint, mint itthon, hogy pörgősebbek, intenzívebbek a tréningek. 

Gellér Sándor zárásként elmondta, hogy sokat köszönhetnek a Mini Zsiráf Alapítvány vezetőjének, Bakos Gábornak, akinek segítségével egy alszámlát hoztak létre az alapítványnál és ide tudták betenni a hozzájárulásaikat. 

- Azért álltunk össze, hogy segítsük Polster Attila szakmai fejlődését, de ezt szeretnénk kibővíteni a Pötyihez hasonló szellemű játékosok támogatásával is. Ezért ha valakinek szimpatikus ez a kezdeményezés, akkor az általa gondolt összeggel támogathatja a kezdeményezésünket. Úgy gondoljuk, hogy a fiatal tehetségek gondozásából az anyaegyesület, a ZTE KK is profitálhat hosszútávon, hiszen képzett fiatalokat tud majd a felnőtt csapatban foglalkoztatni a jövőben. 

ZTE KK’ 88 Baráti Kör 

Gellér Sándor, Szücs József, Bodrogi Csaba, Gáll Tamás, Dobi Antal, Bérczes István, Kovács Attila, Farkas László, Bencze Tamás, Dr. Bencze Ákos, Földesi Attila, Boronyák Róbert, Kis Attila, Heinrich Róbert, Ekler Elemér, Losonczy Árpád, Kay (Losonczy Árpi barátja), Dén Gyula, Halász István, Gáspár Dávid, Fehér Imre

A számlaszám: 

Mini Zsiráf Alapítvány
Erste Bank Zalaegerszeg 11992309-03503038-00000000 
Közlemény rovatba feltétlenül be kell írni: ZTE KK’88 Baráti Kör

2017. június 28. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás