ZTE KK Kadett B – Fiú Kadett Regionális Bajnokság 2015/16. Alapszakasz I.

A Kadett B csapat az idei Regionális Kadett Bajnokság Alapszakasz I. körében a Déli Régió „B” jelű csoportjába került, a Kaposvári KK Delfinek, a Dombóvári Kosársuli, a Kosárlabda Akadémia Pécs B, és a Kanizsa KK csapatai mellé.
Ellenfeleink közül a Kaposvár és a Dombóvár csapatáról feltételezhető volt, hogy jó játékerőt képviselnek, hiszen mindkét együttes nevezett a Kiemelt Kadett Bajnokságba, azonban a selejtezőből végül nem jutottak tovább, így itt, a Regionális Bajnokságban folytatták.

Csapatunk bajnokságba nevezett 16 fős keretéből 5 játékos 2000-es, 10 játékos 2001-es, illetve egy játékos 2002-es születésű.
Sajnos a bajnokság ezen szakaszában csapatunkat sem kerülték el a sérülések, előfordult, hogy néhány játékos hosszú hetekre kidőlt. Mindössze 5 játékos lépett pályára mind a 8 mérkőzésen, így elmondható, hogy a csapat gerincét általában ugyanaz a 7-8 fiú adta.

Eredményeink:
Kosárlabda Akadémia Pécs B – ZTE KK B    50-68
Kaposvári KK  -  ZTE KK B                          97-57
Dombóvári Kosársuli – ZTE KK B                 69-55
Kanizsa KK – ZTE KK B                              35-62
ZTE KK B – Dombóvári Kosársuli                 62-79
ZTE KK B -  Kosárlabda Akadémia Pécs B   71-52
ZTE KK B – Kaposvári KK                           72-76
ZTE KK B – Kanizsa KK                              59-24

A bajnokság ezen szakaszát végül 4 győzelemmel és 4 vereséggel 506-482-es gólkülönbséggel a csoport 3. helyén zártuk, ami az erőviszonyokat utólag megismerve teljesen reális eredmény.
Csoportunkat végül a Kaposvári KK (7 győzelem 1 vereség) nyerte meg, így ők jutottak a régiós győztesek döntőjébe.
A ZTE KK Kadett B csapata számára folytatás 2016-ban az Regionális Bajnokság Alapszakasz II. körében.

Első sor: Németh Csaba edző, Varga Roland, Németh Márk, Sütő Balázs, Léránt Martin, Bánhidi Alex, Horváth Barnabás, Faragó Ábel, Kelemen Kristóf
Hátsó sor: Divinyi Zsolt, Szabó Kristóf, Tánczos Roland, Tóth Dávid, Novák Marcell, Németh Ákos, Dolgos Álmos (A képről hiányzik: Simó Bence)

2016. január 28. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás