Ötödik helyezett lett a ZTE KK serdülő kosárlabda csapata

Szolnokon a Tiszavirág Sportcsarnok adott helyet az ország nyolc legjobb csapatának utolsó megmérettetéséhez. Három-három gárda képviselte az Alföldet és Budapestet, kettő a Nyugat-Dunántúlt.
A remek adottságú játékosokból álló és kiváló szerkezetű ZTE KK serdülők a csoportmeccseken csak megszorítani tudták az alapszakasz legjobbjai közé tartozó Szolnokot, Debrecent, fájó vereséget szenvedtek a Zuglótól. A keresztjáték és a helyosztó megmutatta a közösség erejét, a fiúk helyenként ötletes és jó teljesítményt nyújtva, keményen küzdve legyőzték a Szombathely és a MAFC csapatát, s ezzel megszerezték az V. helyet. Régen szerepelt serdülő csapat ilyen jól!
 

Végeredmény:
1.    Vasas Akadémia
2.    Debreceni Kosárlabda Akadémia
3.    SZEDEÁK
4.    Szolnoki VSI
5.    ZTE KK
6.    MAFC Kosársuli
7.    Zuglói Sasok
8.    Szombathelyi Kosárlabda Akadémia


A csapat tagjai: Bein András, Czeigli Ádám, Farkas Attila, Gáspár Zsombor, Harmath Barna-bás, Kovács Benedek, Kovács Kristóf, Lóránt Ákos, Polster Attila, Radics Bertalan, Szabó Dominik, Szabó Patrik.

Edzők: Hanzséros Alajos és Ambrus Péter

 


A ZTE KK gárdájából játékával és magasságával (13 évesen 192 cm) is kiemelkedett Kovács Benedek, akit az edzők beválasztottak az All Star ötösbe. Benedek szerezte a tornán a legtöbb lepattanót - 77-et az öt meccsen! -, s 97 ponttal harmadik legjobb lett a szerzett kosarak terüle-tén. Kiválóan játszottak az irányítók, hátvédek: Czeigli Ádám, Gáspár Zsombor, Kovács Kristóf, s a többiek is sokat fejlődtek.
 

A 2000-es születésű játékosok szép emlékekkel búcsúztak a serdülő korosztálytól.

 

Az MKOSZ honlapján: kosarsport.hu/utanpotlas/fiu-serdulo/ megtekinthetők az eredmények, statisztikák, képek.
 

 

 
Utánpótlás csapataink a Strabag támogatásával érnek el az ország különböző pontjaiba.
 
 
 
 

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás