A vendégek jobban bírták a végjátékot

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 69-72 (17-23, 13-21, 19-9, 20-19)

Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok, 1800 néző; J.v.: Vígh P. dr., Farkas G., Praksch P. (Forrai)

 

Zalakerámia ZTE KK: Graham 3/3, Mohácsi 14, Darling 11/3, Healy 16, Tamir 7. Csere: Gáspár 17, Kusnyer -, Velkey -, Czinger 1.

 

Egis Körmend: Popadic 14/6, Lemon 19, Ferencz 6/6, Tóth N. 6, Richards 19 Csere: Sonyák 6/3, Kolarics 2, Török -.

 

Centere és egyik legjobb játékosa, Lekli József nélkül várta a Zalakerámia ZTE KK az örök rivális Körmend csapatát. A vasiak sem állhattak ki teljes kerettel, a légiós irányítót Govenst ugyancsak sérülés (térdprobléma) miatt nélkülözte a vendégek új trénere, Ante Perica.

 

Lekli helyén Tamir kezdett, aki egy kiharcolt faulttal és egy középtávolival mutatkozott be első zalai tétmeccsén. Idegesen játszott a ZTE, Graham 3 labdát vesztett, Healy kétszer lépéshibát vétett, a 7. percben 9-14-nél időt is kért Raúl Jimenez. Már tízzel is elhúzott a vendég gárda, ám az utolsó támadásban Graham triplát dobott és Czinger is értékesített egy büntetőt (10. perc: 17-23).

 

A második negyedben sem tudta rendezni sorait a ZTE, rengeteg hiba tarkította a játékot, míg a másik oldalon Richards palánk alatt jól használta ki fizikai fölényét, 19-30 után már a távolik is sültek és a 18. percben 21-39-et mutatott az eredményjelző. Egy perc alatt megrázta magát a ZTE, rögtön időt is kért a körmendi csapat és félidő végéig rendezte sorait, megnyugtató előnnyel mehetett piheőre a két légiósa (Lemon és Richards) által húzott vendégcsapat (30-44).

 

A látványos játék helyett mindkét oldalon inkább a parázs küzdelem dominált (Fotó: Bálizs Zsuzsa - bb1.hu)

 

Mohácsi dupláival 6-0-lal kezdett a ZTE, Perica edző rögtön időt is kért. Ám a folytatásban helyenként egészen ötletes támadásokkal zárkózott a ZTE, a 16. percben már csak 4 pont volt a hátrány (45-49). A következő percekre talán a küzdelmes jelző a legjobb szó, mindkét oldalon rengeteg volt a hiba, labdaeladásokat, kihagyott büntetőket lehetett látni, a ZTE azonban 10 ponttal nyert ezt az etapot és a záró negyedre látótávolságon belül került (49-53).

 

Az utolsó 10 percben is leginkább Walter Lemon individuális játékára épített a Körmend, az amerikai hátvéd sokszor tarthatatlannak bizonyult. A ZTE játékából nagyon hiányzott a távoli dobás: a helyzetek megvoltak, ám végül 22/2-vel zártak ebben a nagyon fontos műfajban a zalaiak. Pedig pár perccel a vége előtt Gáspár egyhuzamban dobott 3 duplát és egy büntetőt és 62-61-nél már a Zalakerámiánál volt az előny! A Körmendél azonban újra villant az amerikai hátvéd és Popadic triplájával 2 perccel a vége előtt újfent a Körmend volt komolyabbnak tűnő előnyben (64-69). Darling azonban emberrel együtt végre betalált a 6,25-ös vonalon túlról és máris 2 pontra jött fel a ZTE (69-71). Noha a vendégek öt büntetőt hibáztak a hajrában is (25/11-es mérleggel zártak), 2 másodperccel a vége előtt Healynek triplából volt esélye egyenlíteni, de ez a mai este nem a távoliakról szólt, és nyert a Körmend.

 

Sokat javult a ZTE védekezése és játéka a második félidőre, több jó egyéni teljesítmény is jött a közösbe, reális győzelmi esélyek is voltak a végjátékban, azonban végül küzdelmes meccsen a Falco után újabb csapat tudott győzni Zalaegerszegen.

 

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa, bb1.hu

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás