Nagy küzdelemben megérdemelt ZTE siker!

Zalakerámia ZTE KK – Marso NYKK 91-81 (14-18, 24-21, 26-20, 27-22)
Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok, Jv.: Pálla Z., Makovsky Sz., Söjtöry T. (Parádi)


ZTE: Boston 16/3, Plumb 16/9, Gáspár 16/12, Kámán 5/3, Lekli 14. Csere: Kovács Á. 13/6, Koma 8, Kertész 3, Velkey -.

NYKK: Walker 23/3, Polyák 5/3, Doyne 11/3, Mohácsi 4, Poscic 16. Csere: Hall 14, Cseh 4, Molnár M. 3/3, Jakab 1.

 

A mérkőzés kezdő feldobását a zalaegerszegi úszóklub 14 éves csiszolatlan gyémántja, Matyasovszky Dalma végezte el, aki 200 háton háromszoros olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina húsz éves csúcsát döntötte meg. Horváth Csaba edző tanítványának a célja a 2016-os riói olimpia.

Készültek a meccsre a szurkolók is: a „Veled vagyunk Pötyi!” transzparens nagyon szép gesztus volt, és remélhetőleg ez is plusz erőt és kitartást ad a ZTE masszőrének.

 

A hazaiaknak nem volt egyszerű feladata, hiszen egyik legjobbjuk, a lázásan 2 napja otthon fekvő Safford nélkül kellett felvenni a versenyt a jó erőkből álló Nyíregyházával.
Nem is találta a ritmust a ZTE, noha a külső dobások eleinte „ültek”, támadásban bizonytalanok voltak Kámánék, nehezen tudtak mit kezdeni a nyírségiek zónájával. A 13. percben a már rég óta 14 ponton beragadó ZTE ellen 8 ponttal is meglógott Sitku Ernő csapata, ám igazán nem tudták kihasználni a kék-fehérek gyengélkedését, és amikor sebességet váltottak Bostonék, akkor már vissza is jöttek a mérkőzésbe. A nézők hangja is megjött, bíztatták a nagyot harcoló és Safford után Leklit is elveszítő övéiket, és a félidőben már csak 1 pont volt a hátrány.
 

A 3. negyed Gáspárról szólt leginkább: a ZTE hátvédje zsinórban három darab triplát is berámolt és meglógott a hazai csapat. Érthetetlen faultot kapott Kámán, majd a nem éppen heves vérmérsékletéről és sportszerűtlenségéről ismert csapatkapitányt reklamálás után ki is pontozták a szürkeruhások. A negyedik negyedben azonban hiába fordított a Walker által remekült irányított vendégcsapat, ám felszívta magát az addig sokat hibázó Plumb és a fejsérülés után visszatérő Lekli is nagyot harcolt a palánk alatt. Amíg a vendégeknél a kulcsemberek alig kaptak pihenőt (Walker nem ült padon, és a rendületlenül pontatlanul tüzelő Doyne is sokat volt pályán), addig a ZTE-nél volt friss erő: Boston is jól szállt vissza, illetve Koma is ügyes centergólokkal vetette magát észre. A végére alakult ki a legnagyobb különbség, a zalaiak legjobbjuk nélkül is felőrölték erős ellenfelüket, és nem látványosan játszva, de fordulatos meccsen, nagyot küzdve megérdemelten nyertek és nem maradtak le a legjobb 8-ért folytatott harcban.

 

A mérkőzés végén a víz vilgánapja alkalmából csapatunk szponzora, a Zalavíz részéről Gerencsérné Tóth Zsanett adott át egy ajándékcsomagot az alapszakasz legjobb magyar zalai játékosának, Lekli Józsefnek.

 

Sajtótájékoztató Sitku Ernővel, Raúl Jimenezzel és Gáspár Dáviddal:

 

 

Csapatunknál folytatódik az erőltetett menet: szerdán Jászberénybe utazunk, vasárnap pedig ZTE-Körmend csúcsrangadó lesz Zalaegerszegen!
 

Fotó: Zalai Hírlap, Katona Tibor
Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás