Izgalmas mérkőzés a Zlatorog Lasko csapata ellen

 

Érdekfeszítő mérkőzést láthattunk egy jó Szlovén csapat ellen, akik olyan rutinos játékosokkal érkeztek, mint Sasa Zagorac - ő a testvére annak a Zeljko Zagoracnak, akit a Göcsej Kupán a Grosuplje csapatában láthattunk és aki az előző szezonban Szombathelyen játszott - valamint néhány fiatal tehetség, mint Lapornik, akinek hét hárompontos dobása volt ma este! A ZTE oldalán sajnos hiányzott a csapatból E.J. Kusnyer, Lekli József és Daniel Tamir különböző egészségügyi problémák miatt.

 

Sok hárompontos dobással indított a Zlatorog, ami gyorsan hozzásegítette őket az első negyed megnyeréséhez (18-25).

 

A második negyedben ugyan jól ellentételezték ezt a mi játékosaink és ezzel szorosra hozták a mérkőzést. Justin Graham 10 pontot szerzett 13 perc alatt az első félidőben, ebben Nathan Healy, Mohácsi Máté és Gáspár Dávid segítették őt. Félidőben 41-41-es állással mentek pihenőre a csapatok.

 

A szoros harmadik negyedben sok játékos segítette csapatunkat. Pályára lépett Olasz Ádám, Kerkai Ákos és Kis Raul is és értékes játékperceket töltött el a pályán. 

 

A negyedik negyed elején újra elhúzott a Zlatorog csapata a ZTE játékosainak azonban ismételten sikerült lefaragnia a különbséget. Három perccel a találkozó vége előtt már csak öt pont volt a hátrány a tapasztalt játékosokkal játszó szlovén és a hazai csapat között, de a végeredmény 83 - 95 lett a Zlatorog javára.

 

Raúl Jiménez a mérkőzés után: "Jó teszt volt ez a mérkőzés a csapatunknak, jó úton haladunk, s néhány fiatal játékosunk ma igen értékes perceket játszott és mint csapat, szépen fejlődünk. Jó látni, hogy Gáspár Dávid felépült a bokasérüléséből és hogy néhány játékos, mint Czinger Zoltán szépen halad abba az irányba, amit elvárunk tőlük. A csapat továbbra is jól dolgozik, készen leszünk a bajnokság kezdetére."

 

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa; BB1.hu

Zalakerámia ZTE KK; Kovács Judit

Megosztás