3x3-as Országos döntőben szerepeltek a fiataljaink

Rekkenő hőség fogadta a csapatokat Pécsen, ahol a B33 U18-as Országos Bajnokság döntőjét rendezték. A korosztályos döntőbe klubunk fiataljai is kvalifikálták magukat s végül a 7. helyen végeztek. 

A Rátgéber Akadémia volt a házigazdája az U18-as fiú-lány döntőnek és a 3x3-as Elit kategória versenyének. A nagy meleg miatt a tornát a terembe költöztették a szervezők. 

A nyolcas döntőben kettő csoportot alakítottak ki a, ahonnan az első két helyezett jutott az elődöntőbe. A Németh Márk, Simó Bence, Kovács Kristóf, Kámán Kristóf összetételű csapat, a BP. Honvéd, a DEAC és a Rátgéber Akadémia csapataival kerültek egy csoportba. Az első meccsükön a Honvéd ellen rosszul kezdtek, de a mérkőzés hajrájában visszajöttek és fordítani is tudtak. Végül szoros csatában a fővárosiak nyertek 21-18-ra. a második találkozón, a pécsiek ellen, pontosabban játszottak a fiúk és végül 15-10-re nyertek. A sorsdöntő Debrecen elleni összecsapáson nem sikerült megismételni a Pécs elleni játékot a ZTE-nek és simán 21-6-rakikaptak, így nem jutottak az elődöntőbe és a hetedik helyen végeztek. A végső győzelmet a Honvéd szerezte meg az alba Fehérvár előtt, míg a bronzérmen a SZEDEÁK és a DEAC osztozott. A lányoknál a Vasas nyert a Győr előtt, a bronzérmet pedig a DVTK és az MTK érdemelte ki. 

A fiatalok versenye mellett az Elit kategóriában a magyar 3X3 válogatottak is szerepeltek. Közöttük sok régi ismerős is feltűnt, mint Mohácsi Máté, Kerpel - Fronius Balázs, vagy Koma Dániel. A tornát nagy csatában a szerb Vrbas nyerte a szlovák Prievidza előtt. Az elit kategória utolsó állomása Budapesten lesz június 28-án, majd másnap a döntőt rendezik szintén a fővárosban, aminek a tétje 3×3 WORLD TOUR Masters sorozat Prágai állomásán való részvétel és 1000 eurós fődíj. 

2019. június 16. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás