54. Göcsej Kupa: csapatunk a Sopron ellen kezd

A Zala Vármegyei Kosárlabda Szövetség szeptember 15-16-án rendezi meg az 54. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupát, ami csapatunknak, a Zalakerámia ZTE KK-nak a legfontosabb felkészülési tornája lesz, mint minden évben.

Így van ez az idén is, a ZVMKSZ pedig elkészítette a sorsolást. A korábbi éveknek megfelelően jövő pénteken két találkozót rendeznek, és a két győztes jut a szombati döntőbe, a vesztesek a harmadik helyért szállnak harcba. Szeptember 15-én 16.00 órától rendezik meg az Egis Körmend-Basket Brno (cseh) összecsapást, ezt követően 18.00 órától csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK a Sopronnal csatázik. Szeptember 16-án szombaton előbb a bronzmérkőzés (16.00), majd a döntő (18.00) következik.

A Göcsej Kupa 54 évvel ezelőtti létrejöttében, majd aztán életben tartásában oroszlánrészt vállalt dr. Villányi Antal, a megyei szövetség korábbi elnöke, de  idén bekövetkezett  sajnálatos halála okán a mostani tornán már nem lehet jelen. A ZVMKSZ elnöke, Szücs József jelezte, hogy Tóni bácsi - hiszen mindenki így ismerte – emlékét mindenképpen megőrzik és folytatják a hagyományt. A ZVMKSZ ezért úgy döntött, hogy a zalai férfi bajnokságot ezentúl Dr. Villányi Antal Zala Vármegyei Kosárlabda Bajnokságnak nevezik el. 

Visszatérve a Göcsej Kupára, a felnőttekével párhuzamosan utánpótlás korúaknak is tornát rendeznek, ezúttal az U16-os korosztály képviselőivel. A fiatalok mérkőzéseit az Ostoros Károly Csarnokban rendezik. 

Az U16-os Göcsej Kupa menetrendje. 
Szeptember 15. péntek, 14.15: KASI (Kaposvár) – SZOSI (Szombathely).16.00:  Zalakerámia ZTE KK – Soproni SI
Szeptember 16. szombat. 10.00: mérkőzés a 3. helyért. 12:00: döntő. 

Az 54. Göcsej Kupára Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban a belépők mindkét nap egységesen 1500 forintba kerülnek, a fiatalok találkozóit pedig ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők.
Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a megváltott szezonbérletek a Göcsej Kupára nem érvényesek. 

2023. szeptember 9. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás