A 2019-es év legjobbjait díjazták

A Zala Megyei Kosárlabda Szövetség 29. alkalommal díjazta az elmúlt szezon legjobbjait.

Hagyományosan az Arany Bárány Hotel télikertjében tartotta ünnepi évzáró, díjátadó ünnepségét a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség. Az esemény házigazdája ezúttal is Bodrogi Csaba volt. A köszöntők sorát Balaicz Zoltán polgármester nyitotta, aki megköszönte a csapatok vezetőinek és a megyei szövetség munkatársainak, hogy Zalaegerszeg továbbra is a kosárlabda hazai fellegvára lehet. Az városvezető beszélt az Ostoros Károly csarnok megújításáról és a Dózsa iskola mellett épülő új tornacsarnokról, valamin az új multifunkciós sport és rendezvény csarnok tervezéséről. 

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára sikeresnek nevezte a 2019-es esztendőt. Az idei évre az innovációt és az értékteremtést emelte ki. A szövetség székháza Budaörsre költözik és 5500nm-en próbálja szolgálni a sportág érdekeit. Egy régi álmot is megvalósítanak az új létesítményben, ahol a magyar kosárlabda történelem ereklyéi is helyet kapnak majd.  Dr. Villányi Antal a megyei szövetség elnöke értékelte az elmúlt évet, melyben a legnagyobb sikernek az 50. Göcsej kupa megrendezését tartatja.

A beszédeket követően átadták a 2019-es esztendő legjobbjainak járó elismeréseket. A ZTE KK közösségéből hárman is díjat kaptak:
Az év legjobb férfi utánpótlás játékosa: Simó Bence  

      
Az év legjobb felnőtt férfi játékosa: Andriy Agafonov

 

Az év legjobb edzője: Ambrus Péter

A megyei szövetség a legjobb leány utánpótláskorú kosaras elismerését Baa Dominika (Kanizsai Vadmacskák SE) érdemelte ki. A legjobb felnőtt női játékos díját Szabó- Horti Dóra (ZTE NKK) vehette át. A Megyei Bajnokság legjobb játékosa díjjal Mészáros Richárdot (Ricsilla Sport) jutalmazta a szövetség.  A „Kosárlabdáért Zala Megyében” díjat rendhagyó módon egy cég és négy magánszemély kapta. A Forest Hungary Kft. mellett, Dr. Békési Cypriánt, a ZTE NKK csapatorvosát,  Gergály Gyulát, a ZTE egykori elnökét, Béres Sándort és Radics Andrást, nagykanizsai testnevelő tanárt és játékvezetőt részesített elismerésben a szövetség. 

Gratulálunk a díjazottaknak!

2020. január 21. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás