A 2020/21-es szezon legjobbjait díjazták

Megyei Szövetség

Harmincadik alkalommal díjazta a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség a megyei kosárlabda élet legjobbjait. Rendhagyó módon ezúttal a 2020/21-es bajnoki szezonra osztották ki a díjakat. 

Az ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester a koronavírus járvány a város sportjára gyakorolt hatásairól beszélt. Elmondta, hogy az önkormányzat elkészített egy sportkoncepciót, amely az egyéni és a csapatsportágak jövőjét, támogatási rendszerét érinti. Infrastrukturális fejlesztésként a 20 milliárd forint beruházásból megvalósuló multifunkciós sport és rendezvénycsarnokot hozta példának.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabda Szövetség főtitkára úgy fogalmazott, hogy egy rendkívül stresszes szezont hagyunk mögöttünk, melyben szinte egyedüliként a teremsportágak közül minden egyes bajnokságot végigjátszottak. A főtitkár a felnőtt és korosztályos válogatottak szerepléséről is beszélt. 

A köszöntők után a díjátadó következett. 

A 2020/21-es szezonban a legjobb férfi utánpótlás játékosnak Simó Bencét választották.

A legjobb felnőtt férfi játékos díjat Szabó Zsolt kapta, aki a válogatottal éppen Japánban vesz részt felkészülési tornán. A legjobb edzőnek járó díjat az U14-es csapattal ezüstérmet szerző Németh Csabát választották.


Mellettük a legjobb női utánpótlás játékos díjat Baa Dominika (Kanizsai Vadmacskák SE) kapta. A legjobb felnőtt női játékos díjat Miljana Dzombeta (ZTE NKK) érdemelte ki. A Megyei Bajnokság legjobbja Lovas Dávid (Kanizsa KK) lett. A Kosárlabdáért Zala Megyében díjban Dr. Kardos Csaba és Hodola Richárd részesült. 

Zárásként Téczeli Tamás, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője és Ádám József, a Bács-Kiskun Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője adta át Dr. Villányi Antal elnöknek a gyémánt diplomáját és köszöntötték fel közelgő születésnapja alkalmából. 

2021. július 4. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás