A bajnok ellen sem esélytelenül lépünk pályára

Nyugati derbivel folytatódik a férfi kosárlabda Tippmix NB I. A-csoport sorozata, hiszen a 24. fordulóban  szerepel a Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely találkozó, ami a hagyományok alapján rangadónak számít. 

Szombaton 18 órától a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban minden bizonnyal telt ház lesz,  ami jelzi, hogy továbbra is mindkét csapat szurkolói nagyon várják az összecsapást. Csapatunk  két nagyszerű győzelmet szerzett az elmúlt két fordulóban, viszont a címvédő és  listavezető Falco KC-ról mindenki tudja, hogy milyen minőséget képvisel. 

Az biztos, hogy Matthias Zollner vezetőedzőnk együttese mindent elkövet majd a siker reményében, de persze ez nem lesz egyszerű, amivel csapatunk játékosa, Németh Ákos is egyetért. 

- Szerintem adott egyfajta magabiztosságot a csapatnak a legutóbbi, a Sopron és a DEAC elleni két siker – jegyezte meg Ákos, amikor a Falco KC elleni meccsel kapcsolatban megkerestük. - A válogatott mérkőzései miatti bajnoki szünet után tudtuk, hogy nem vagyunk  jó helyzetben és meg kell nyerni a hátralévő meccseket ahhoz, hogy ott tudjunk lenni a rájátszásban. A két győztes meccs és a többi eredmény alakulása után most kedvezőbb helyzetben vagyunk, de a versenyfutás nem ért véget…

Mi változott a korábbiakhoz képest, hiszen az látszik, hogy nagyon szervezettek vagyunk a pályán és a védekezés is  feljavult.

- Igen, valóban a védekezésünk összeállt olyanná, mint azt szerettük volna. Szerintem annyi történt, hogy egyre jobban megértettük a menet közben érkezett edzőnk, Matthias Zollner koncepcióját, hogy ő is mit szeretne. Gondolom, ez látszott a játékunkon is. A hét végi találkozónk viszont más kávéház lesz, mint volt a két legutóbbi összecsapás, hiszen az ellenfél, a Falco kiemelkedik a mezőnyből.

Összejöhet a bravúr, főleg hazai pályán?

- Ehhez negyven percnyi maximális koncentrációra lesz szükség és az is biztos, hogy semmiféle üresjárat nem fér bele, ha valóban  azt akarjuk, hogy meglepjük a bajnokot. A szombathelyeik gyakorlatilag tizenkét emberes rotációval játszanak és minőségi játékosaik vannak. Ezen felül a csapat magja  már hosszabb ideje együtt játszik, ők is ki tudnak kapni, hiszen a DEAC két hete legyőzte őket… Nem gondolom, hogy teljesen esélytelenül kellene kifutunk a pályára, de nem is mi vagyunk most ennek a találkozónak az esélyesei.

Te is  többet töltesz a  pályán ebben a rendszerben. Más lett a szereped a csapaton belül? 

- Annyiban igen, hogy a mezőnyposzt mellett most inkább irányító szerepet kaptam, de ez is változik attól függően, hogy mire van szükség a pályán és az edzőnk mit kér tőlem. Ahogy a többiek, én is próbálok alkalmazkodni ehhez. Szombaton is jól kell majd reagálnunk a Falco játékára, és persze remek közönségünk biztatása mellett mindent megteszünk majd azért, hogy legyen esélyünk a meglepetésre. A rájátszásban ott akarunk lenni, ehhez pedig a  hátralévő három fordulóból a lehető legtöbbet akarjuk kihozni.

Jó hír csapatunknak és a szurkolóknak is, hogy a DEAC elleni meccset sérülés miatt kihagyó Tony Hicks is a csapattal készült a héten. 

A regnáló bajnik elleni összecsapás előtt, fiatal játékosunkkal, Szalay Domonkossal beszélgettünk:

 

A várható nagy érdeklődés miatt arra kérjük szurkolóinkat, hogy lehetőleg online vegyék meg belépőiket, ugyanis már csak korlátozott számban maradtak jegyek a szombati mérkőzésre és a pénztár is annak függvényében nyit ki a találkozó előtt, hogy addig marad-e még elérhető belépő. 

A sportcsarnok kapui és a pénztár szombaton 16.45 órakor nyitnak. 

2024. március 15. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás