A cél nem lehet más, mint győztes mérkőzés a hazai nyitányon

Ha néhány nap késéssel, de szerdán 18 órától csapatunk is megkezdi szereplését a férfi kosárlabda NB I A-csoportos bajnokság 2022-2023. évi szezonjában. A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban az első ellenfél a Naturtex-SZTE-Szedeák csapata lesz. Kemény mérkőzés előtt áll együttesünk, de mindenki bízik abban, hogy sikeres lesz a bemutatkozás, hogy aztán szombaton következzen Körmenden a szezonbeli első örökrangadó.

Augusztus eleje óta készül együtt csapatunk az új vezetőedző, a nyáron érkezett Sebastjan Krasovec irányításával. Keretünk alaposan felfrissült, valamennyi légiós távozott, akik közül Quenton De Cosey és Jordan Barnett maradt a magyar bajnokságban, hiszen előbbi az Alba Fehérvár, míg utóbbi játékos a Sopron KC együttesében folytatja. Együttesünkhöz öt külföldi kosaras érkezett (D’Mitrik Trice, Mitchell Smith, Petar Rakicevic, Danilo Ostojic, Liam O’Reilly), mellettük Szolnokról Zsíros Péter, a Szeged csapatától pedig Keller Iván igazolt Egerszegre. 

Az elmúlt hét végén rajtolt a bajnokság, de csarnokunk foglaltsága miatt csak szerdán játsszuk le az első mérkőzésünket a Szeged ellen. A Tisza-partiak az elmúlt két szezonban két érmet nyertek, hiszen a 2020-2021. évi bajnokságban bronzérmesek voltak, a legutóbbi szezonban pedig a Magyar Kupában  játszottak döntőt és lettek végül ezüstérmesek. Mindez mutatja a csapat erejét és a tavalyi bajnokságban is bejutott a Szeged a rájátszásba. Simándi Árpád együttesének a magyar magja együtt maradt, továbbra is Bognár Kristóf az egyik meghatározó kosaras, mellette Kerpel-Fronius Balázs is már harcedzett játékos a hazai élvonalban. Keller Iván csapatunkhoz igazolt, a helyére egy volt Szedeákos kosaras (aki korábban a ZTE játékosa is volt), Kovács Ádám érkezett. A légiósok terén a Szegednél is nagy volt a mozgás, négyen mentek és négyen érkeztek, de úgy tűnik, hogy a minőséget tartani tudják. 

A szerdai bemutatkozás előtt vezetőedzőnket, Sebastjan Krasovecet kérdeztük a csapat felkészülésről, illetve arról, hogy a nyitányon milyen mérkőzésre számít. 

- "Az első néhány forduló alapján ki fog derülni, hogyan sikerült a csapat felkészülése – kezdte evvel szakvezetőnk. - Azt a munkát, melyet elterveztünk, azt el tudtuk végezni. Hat nehéz felkészülési mérkőzésen jutottunk túl és készen állunk a bajnoki rajtra. Néhány dologban még fejlődnünk kell, de ez természetes is, hiszen szinte egy teljesen új csapatunk van. Nem várt esemény volt, amikor több játékos egyszerre esett ki vírusos megbetegedés miatt. Ezen kívül minden a terv szerint zajlott. Ami biztos, hogy mérkőzésről mérkőzésre kell koncentrálnunk, keményen kell dolgoznunk és ezt a mentalitást kell végig mutatnunk a bajnokság során, ha sikeresek akarunk lenni."

A Szeged elleni első találkozóról pedig így nyilatkozott Sebastjan Krasovec, aki külön kiemelte, hogy a szurkolók segítsége is nagyon sokat számíthat a szerda esti összecsapáson. 

- "A Szeged nagyon erős csapat, hasonló típusú kerettel rendelkeznek, mint az elmúlt szezonban vélte vezetőedzőnk. - Washington személyében nagyon rutinos irányítójuk van, aki jól képes irányítani csapatát a pályán. Keretük magyar magját nagyjából sikerült együtt tartaniuk, szóval erős csapatnak tűnnek már a bajnokság kezdetétől. Hazai pályán, a szurkolóink előtt kezdjük meg a bajnokságot. A csapat minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy győztesen tudjuk kezdeni az idei szezont. Ez nagyon nehéz feladat lesz, de bízom abban, hogy rendelkezünk azzal a minőséggel, ami elegendő lehet a győzelemhez. Negyven percen keresztül, a mérkőzés kezdetétől a végéig keményen kell küzdenünk a pályán. Továbbá, szurkolóink buzdítására is szükségünk lesz a remélt győzelem kiharcolásáért."

A szerdán 18 órakor kezdődő találkozó előtt 17 órakor nyitnak a Zalakerámia- Sport és Rendezvénycsarnok kapui, valamint a pénztárak. Felhívjuk kedves szurkolóink figyelmét, hogy  - amint az előző szezonban - továbbra is csak bankkártyás fizetéssel válthatják meg belépőiket a pénztárakban. Érdemes elővételben megvásárolni a jegyeket, amivel elkerülhető a sorban állás és zökkenőmentesebb a belépés a sportcsarnokba.  

A találkozó előtt csapatkapitányunk, Keller Iván  mondta el gondolatait:

2022. október 4. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás