A cserejátékosok hozták a győzelmet Szolnokon!

A bajnokság két legponterősebb hátvédje Jones (Szolnok) és Johnson (ZTE KK) párharca miatt is érdekes volt a 18. forduló, valamint a hiányzók miatt. A hazaiaknál Davis, Juhos és Price, csapatunkból Bibbins hiányzott.

Szolnoki Olajbányász- Zalakerámia ZTE KK 73-78 (20-21, 19-18, 17-24, 17-15)
Szolnok, Jv: Győrffy, Farkas, Nyilas

Szolnoki Olajbányász: Frank -, Jones 9, Tucker 25/12, Krstic 3, Cakarun 20, csere: Tóth 3, Rudner 8/6, Kovács 5/3, Pállai-, Taiwo-. edző: Casper Potocnik

Zalakerámia ZTE KK: Johnson 20/6, Wiliams 3/3, Djuric 8/3, Szabó 7, Agafonov 18, csere: Doktor 2, Gulyás 7/3, Simon 13/3, Bagó-, edző: Ante Nazor 

Sikerült elhoznunk a feldobást és az első 24 másodpercet mi, a következő 8 másodpercet a Szolnok pörgette le a tragikusan elhunyt NBA ikon Kobe Bryant emlékére. 

Davis duplájára Williams egy triplával válaszolt, majd Agafonov közelijével vezettünk (2-5). Az első percektől kezdve koncentráltunk a védekezésünkre. A 3. percben Agafonov duplájával és Johnson büntetőivel, majd Szabó közelijével növeltük előnyünket (4-11). A hazaiak időt kértek. A negyed felénél Tucker szerzett triplát, majd Agafonov süllyesztett el újabb középtávolit. A 6. percben Johnson 2+1-es akciójával tartottuk előnyünket (9-16). A hazaiaknál Cakarun gyűjtögette a pontokat és a faultokat is. Egy rossz bejátszás után Kovács robogott végig a pályán és ziccerezett, majd Tucker hozta fel csapatát egy pontra (15-16). Az időkérésünk után nagy volt a kapkodás mindkét oldalon. A Szolnok egészpályás letámadással próbálkozott és a 8. perc elején Tóth kosarával átvették a vezetést (17-16). Közben a lecserélt Williams nem pacsizott edzőjével (ezt láttuk a TV-ben) és ezért az öltözőbe küldte őt Ante Nazor. Simon büntetőivel vettük vissza a vezetés, amit Kovács változtatott hazai előnnyé egy távolival. A végén még volt válaszunk- Johnson triplájával nyertük meg a jól kezdett, de a végére kicsit hektikussá váló negyed (20-21). 

Rudner első kosarával újból az Olaj vezetett, de nem, sokáig mert Agafonov gyorsan egyenlített (23-23). A 12. perc elején Doktor Peti is egy jó dobással mutatkozott be Szolnokon (23-25). Simon is megszerezte első pontjait, rögtön egy triplával bemutatkozva (23-28). Potocnik újabb időt kért, hiszen csapata sok hibával kosárlabdázott. Nem sikerült tovább növelnünk az előnyünket, ellenben Tucker egy duplával és egy triplával kiegyenlített (28-28). Nem működött jól a támadójátékunk, de szerencsére a hazaiak sem voltak túl élesek. A negyed felénél Gulyásra sportszerűtlen hibát fújtak, amiből Tucker büntetőivel fordított a Szolnok (30-28). Agafonov harcolt ki egy faultot, majd pontosan büntetőzve egyenlített (30-30). Agafonov nagyot küzdött és a 16. percben Johnson kimaradt dobását visszaszedve szerzett újabb kosarat (32-32). Hazai oldalon Rudner kapta el a fonalat és közelije után egy triplát is bevágott (35-32). A 17. perc derekán Simon büntetőivel zárkóztunk (35-34). Cakarun remek betörésből szerzett kosarat, majd Djuric egy triplával kiegyenlített (37-37). Az utolsó percbe előbb Tucker villant, majd Johnson tette ugyan ezt (39-39). A félidő utolsó lehetősége a miénk volt, de Djuric közelije már időn túl esett, így maradt a döntetlen. 

A nagyszünet után Szabó és Jones váltott kosarat, majd Johnson triplájával és Djuric zsákolásával lódultunk meg (41-47). Agafonov és Djuric pontjaival tartottuk előnyünk. A negyed felénél megakadt a támadójátékunk és Jones közelijével, majd Tucker négypontos akciójával (tripla+fault) kiegyenlített az Olaj (53-53). A 27. perc elején Gulyás szerzett fontos triplát (53-56). Cakarun büntetői után Johnson ziccerezett, majd labdát szereztünk a félpályánál és Szabó faulttal együtt szerzett egy közelit (55-61). Johnson büntetőjével hétpontos előnybe kerültünk. Energikusan és intenzíven védekeztünk és Simon szerzett labdát és harcolt ki faultot (55-63). Az utolsó percen belül Tóth négy büntetőjéből csak egyet tudott értékesíteni így egy 10-3-as szakasszal, hétpontos előnnyel várhattuk a záró negyedet (56-63). 

Jó védekezéssel kezdtünk, több közelit is kihagytak a hazaiak. Már egy perce támadott az Olaj, amikor edzőnkre technikait fújtak. Jones és Cakarun büntetőivel faragott hátrányán a házigazda (59-63). Simon fülelt le egy átadást Tucker elől és zsákolással fejezte be az akciót (59-65). Nem egészen két perc alatt öt személyit fújtak csapatunkra, így hamar bónuszba került a Szolnok. A 32. perc elején Kovács kapott technikait reklamálásért, a büntetőkből csak egyet értékesített Johnson (60-66). Egyre feszültebbé vált a mérkőzés, a rengeteg fault miatt statikussá vált a játék. Büntetőkkel zárkózott a Szolnok (64-66). Sikerült összeszednünk magunkat és előbb Agafonov harcolt meg egy közeliért, majd Simon forgatta be védőjét és ejtett nagyon fontos kosarat (64-70). Sajnos Bagót és Szabót is elvesztettük öt faultjuk után. Szerencsére a Szolnok továbbra is sokat hibázott. A 36. percben Tucker törte meg a gólcsendet, de Johnson gyorsan válaszolt (66-72). Tucker próbálta nyakába venni a csapatát. Próbáltuk hosszan kijátszani a támadóidőnket, de a dobásaink rendre kimaradtak. A 38. percben Cakarun gyömöszölt be egy labdát a gyűrűnkbe, amivel két pontra zárkóztak (70-72). Időkérésünk után Gulyás szerzett kosarat, majd nagyon fontos labdát csent el. Kétszer visszaszedtük a lepattanót, majd fél perccel a vége előtt ismét Milán szerzett labdát, miközben Krstic odaütött. Sportszerűtlen hiba után Gulyás mindkettő büntetőjét bedobta (70-76). Nálunk maradt a labda, Simon pedig újabb faultot harcolt ki (70-77). A végén Tucker még szerzett egy triplát, Djuric meg egy büntetőt (73-78). 

Végig irányítva a mérkőzés, remek védekezéssel sikerült bravúrgyőzelmet szereznünk Szolnokon!

Fotó: Bálizs Zsuzsa és hypebrandmarketing.hu

Szép volt fiúk!

2020. január 31. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás