A Falco KC lesz a favorit, de mindent elkövetünk a győzelemért

A férfi kosárlabda Tippmix NB I.  A-csoport 11. fordulója következik és csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK vasárnap 19 órától a bajnoki címvédő és tabellát vezető Falco KC Szombathely vendége lesz. 

A  hagyományok és a tabellán elfoglalt helyezések alapján is rangadónak beillő mérkőzés következik. Mint korábban már megírtuk amerikai játékosunk Quinton Green már nem lesz tagja a vasárnapi keretnek, hiszen vele közös megegyezéssel szerződésbontást kezdeményezett klubunk. 

- Keményen készültünk a vasárnapi mérkőzésre, amin a bajnoki címvédő és a listavezető szombathelyi csapat lesz az ellenfelünk, ráadásul idegenben – kezdte ezzel a mérkőzés előtti esélylatolgatását Lubomir Ruzicka, csapatunk szakvezetője. - Ellenfelünk keretét magyar válogatott játékosok és remek külföldi játékosok alkotják, tudjuk, milyen ellenfél vár ránk. A Falco KC több nemzetközi mérkőzését láttam, amely a Bajnokok Ligájában is szerepel. A vasárnapi találkozón a házigazda lesz a favorit, de mi, mint minden egyes mérkőzésen, szeretnénk a legjobb formánkat mutatni. Felkészülésünk szempontjából most jobb a helyzet, mint volt egy héttel korábban, hiszen a betegségek tekintetében jobban állunk. Fel kell venni a szombathelyiek fizikális játékát, de figyelni kell arra is, hogy jó dobásválasztásaink legyenek. Ez most egy kihívás lesz számunkra, hogy egy ilyen erős csapat ellen mire vagyunk képesek. Minden tekintetben a legjobbunkat szeretnénk mutatni.

A találkozó előtt Oleksandr Mishulával beszélgettünk: 

 

 

2023. december 9. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás