A fiatalok már munkába álltak

Az évzáró banketten Bencze Tamás előre vetítette, hogy a közös alapozás előtt, a fiatalok három héttel előbb kezdik meg a felkészülést. Hétfőn délelőtt így is tettek:

- A fiatalokkal kezdtük el a munkát, akik közül a tavalyi csapatból csak Kis Raul hiányzik, aki Paksra szerződött. Mégsem vagyunk kevesebben, hiszen egyelőre csak látogatóban, de itt volt velünk Simon Kristóf is, aki még a rehabilitációját végzi. A srácokon látszik, hogy dolgozgattak a nyáron, tehát nem teljesen „hidegen” vették fel a munkát. Az első benyomásaink nagyon pozitívak velük kapcsolatban- tájékoztatott vezetőedzőnk. 

A bajnokság vége után is három hetet dolgoztak a fiatalok és a közös alapozásig is három hét külön felkészülés vár rájuk. Heti öt, délelőtti foglalkozást tart nekik Bencze Tamás és Heinrich Róbert, amelyeken hétfőn, kedden és csütörtökön csak kosárlabda, szerdán és pénteken pedig fizikális, erőnléti edzések is lesznek, erőnléti edzőnk Gáspár László irányításával, valamint egy fél óra kosárlabda is lesz ezeken a napokon. 

Bencze Tamástól természetesen a keretépítésről is érdeklődtünk, hiszen még két légiós hely betöltetlen a csapatban:

- Mivel az anyagi lehetőségeink végesek, így a két utolsó helyet úgy szeretnénk feltölteni, hogy először egy négyes poszton bevethető játékost igazolnánk. Kettő játékosnak már tettünk ajánlatot, akik azt visszautasították. Most egy újabb játékos válaszára várunk, reméljük, hogy rövid időn belül döntésre jut és akkor a megmaradó pénzünkön a kettes posztra is tudunk olyan játékost venni, aki meghatározó lehet. 

A közös felkészülés augusztus 5-én kezdődik majd, amikor már csapatkapitányunk, Szabó Zsolt és új igazolásunk Simon Kristóf is csatlakozik a fiatalokhoz. 

2019. július 15. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás