A hajrában nyert a Pécs

NB1/A

A playout hatodik mérkőzésén a PVSK együttesét fogadtuk. 

Zalakerámia ZTE KK -PVSK-Veolia 77-84 (19-19, 22-22, 22-24, 14-19)
Zalaegerszeg, Jv: Győrffy, Goda, Major 

Zalakerámia ZTE KK: Simon 17/6, Bonifert 17/3, Polster 2, Szabó 16/3, Vuko 14, Csere: Antoni 11/9, Csuti, Simó, Völgyi. Edző: Heinrich Róbert

PVSK-Veolia: Levis 14/9, Funderburk 11/3, Dragasevic 5/3, Budimir 25/15, Brkic 16, Csere: Carev, Krivacevic 7, Demeter 6, Hogye, edző: Dragan Aleksic

Kipontozódott: Vuko 36., 

Jó ritmusban kezdett a Pécs és Heinrich Róbertnek másfél perc után időt kellet kérnie, mert csapatunk nem a megbeszéltek szerint játszott (0-6). Két perc után Polster volt eredményes középtávolról, de a védekezésünk szinte semmit sem javult, a vendégek könnyű kosarakat szereztek (3-15). A negyed második felében főleg büntetőkkel szűkítettük a távolságot (11-15). A vendégek sokat cseréltek és ez megtörte a ritmusukat. Antoni távolijával egy pontra zárkóztunk, majd Simon ziccerével fordítottunk (16-15). Az utolsó másodpercben Simon kezéről pattant a gyűrűnkbe a labda, amit a szabályok szerint a pályán lévő csapatkapitánynak jegyzőkönyveztek (19-19). 

A második játékrész elején javított hárompontos statisztikáján a Pécs és ennek eredményeként tíz ponttal elléptek (23-33). Az időkérés most is rendbe tette a fejeket és jobban összpontosítottak a fiúk. A forgatókönyv hasonló volt az első negyed hajrájához, büntetőkkel zárkóztunk, a vendégek pedig a faultokat gyűjtögették. Az utolsó percen belül Bonifert hármasával és Simon közelijével egy pontra feljöttünk, majd vendég időkérést követően Demeter büntetői után Antoni egyenlített egy távolival ((41-41). 

Jól bevált sablonon ne változtass, ezt gondolhattuk a nagyszünet után, hiszen a Pécs újfent bekezdett és a 24. percben 44-54-re vezettek. Szabó hármasával mozdultunk előre, de a támadásaikban nem volt elég elképzelés. A negyed felénél Szabó Zsoltnak egy ütközés után a szeme alatt bedagadt és nem is tudta folytatni a játékot. A baranyaiak próbálták őrizni megszerzett előnyüket, de ismét kiengedtek a játékrész hajrájában és Bonifert közelijével négy pontra feljöttünk (56-60). Vendég időkérés után Simon és Bonifert pontjaival egy pontra fogyott a pécsi előny (61-62). A végén Budimir távolijára még Antoni tudott válaszolni egy utolsó másodperces, hatra dőlős duplával (63-65). 

Előbb Bonifert egyenlített, majd Simon egy hármassal, de közte Budimir is hármast szerzett a záró felvonás elején (68-68). Mindkét együttes nagyot küzdött, mi sokszor erőn felül a gyakran négy külföldivel támadó Pécs ellen. A negyed feléig nem alakult ki nagy különbség a csapatok között (69-73).  A 36. percben Vuko kipontozódott, a Pécs pedig olyan előnyt szerzett, amit már sokadjára nem tudtunk ledolgozni.

2021. április 28. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás