A Körmend ellen nem engedhetünk meg a sopronihoz hasonló összeomlást

Az első fordulóból elhalasztott mérkőzést pótol csapatunk december 27-én 18 órától Körmenden. 

A vasiak jó formában és kellő önbizalommal várják az összecsapást, hiszen három mérkőzést nyertek sorozatban. Számunkra minden szezonban kiemelten fontos a Körmend elleni mérkőzés, de idén megmondhatatlan, hogy milyen formában leszünk. Ezt erősíti az elmúlt két találkozó is. Míg a Szolnok ellen harcos játékot mutattunk, addig ez a Sopron ellen teljesen szertefoszlott. Érthetetlen a második félidei látványos összeomlásunk, amit a Körmend ellen nem tehetünk meg magunk és a szurkolóink miatt sem. Emir Mutapcic reméli, hogy a fiúk összeszedik magukat a hétfő esti bajnokira:

Nem játszottunk jól Sopronban. Gyakorlatilag csak az első negyedben nyújtottunk értékelhető teljesítményt, majd ezt követően visszaesett a játékunk, a harmadik negyedben pedig számomra is érthetetlen módon mentálisan szétesett a csapat. Erre kifejezetten figyelnünk kell a jövőben, hogy ez még egyszer ne történjen meg.
Hétfőn Körmenden lépünk pályára, ami az egyik legfontosabb mérkőzés a szezonban. Készen kell állnunk újra 40 percen keresztül küzdeni és harcolni, ahogyan azt például a Szolnok ellen is tettük. Ehhez azonban maximális koncentrációra lesz szükségünk. Egy jó meccset akarunk játszani, ahol a Körmend tranzíciós játékaira kifejezetten figyelnünk kell, a lepattanók megszerzését is kontrollálnunk kell, főleg a saját gyűrűnk alatt. Támadásban pedig az egyik legfontosabb, hogy az eladott labdáink számát minimálisra csökkentsük (a Sopron ellen 14 eladott labdánk volt, ami nagyon sok), meg kell próbálnunk 10 alatti eladott labdával játszani. Ha ezeket a dolgokat meg tudjuk valósítani, akkor lehet esélyünk egy kiélezett mérkőzést játszani Körmenden.

Németh Ákos számára több szempontból is különleges lesz a találkozó, hiszen eligazolása óta először játszik majd Körmenden és nem piros-fekete, hanem kék-fehér mezben. 

 

 

A 18 órakor kezdődő összecsapást a televízió közvetíti. Szurkolóinknak nem lesz lehetőségük a helyszínen a jegyvásárlásra. 

Hajrá ZTE!

2021. december 26. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás