A Körmend legyőzésével hódítottuk el a Göcsej Kupát

NB1/A

A JAS-FBG 52. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa záró mérkőzését, az örök rivális Körmend ellen vívtuk. A bemutatás előtt adták át a szervezők a Dr. Katona György által alapított díjat, amit a Nagykanizsai Vadmacskás SE fiatalja Zsámár Panna kapta. A Zsíros Tibor díjat, klubunk fiatal tehetségének Gerencsér Botondnak ítélték oda. 

A vasiaknál Wesley Gordon és Mócsán Bálint, míg nálunk Révész Ádám hiányzott.

Zalakerámia ZTE KK- Egis Körmend 81-75 (20-16, 24-13, 20-25, 17-21)
Zalaegerszeg, 1200 néző, Jv: Kapitány, Praksch, Farkas

Zalakerámia ZTE KK: Wilson 12/6, Heron 8, Bonifert, Barnett 9/3, Csuti 5/3, csere: Harris 7, Németh 7/3, Guyton 11/3, Simó 11/9, Horti 11/3, edző: Teo Cizmic

Egis Körmend: Stokes 21/9, White 4, Takács 6, Savic 11/6, Krivacevic 5, csere: Durázi 16, Kiss, Ferencz 8/6, Balogh 2, Kenéz 2. edző: Antonis Constantinides

Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat. Egy percnyi ismerkedés után nekünk sikerült elkapni a ritmust. Próbáltunk a védekezésre koncentrálni, de sok hibával játszottunk. Ennek ellenére támadásban pontosabbak voltunk a vasiaknál és a 7. percben 15-9-re vezettünk. A hajrában két pontra visszajött a Körmend, de Simó Bence remek betöréséből szerzett kosarával tartottuk előnyünk (20-16).  A második negyedet határozott védekezéssel kezdtük. Először lépett pályára csapatunkban új centerünk Chris Harris. A 13. percben Barnett triplájával kerültünk lendületbe. A negyed felénél Csuti Kornél távolijánál a közönség fiatal tehetségünk nevét skandálta (30-22). Jól védekeztünk, a Körmend pedig nem találta a ritmust. A hajrában Horti és Simó távolijával tetemes előnyt szereztünk a félidőre (44-29). 

A nagyszünet után, ahogy várható volt nagy elánnal kezdett a Körmend. Támadásban elbizonytalanodtunk, rossz megoldásokat választottunk és tíz pontra feljöttek a vasiak (46-36). Használt az időkérés, mert hamar 7 pontot szorgoskodtunk össze (53-38). Nem hagyta magát a vendégcsapat és a hajrában tíz ponton belülre zárkózott. Ahogy a pályán nőtt a feszültség úgy a szurkolótáborok hangja is megjött. Simó Bence egymás után két trojkát is elsüllyesztett a vasiak gyűrűjében, amire Guyton is rátett még egyet (64-54). Harris zsákolt látványosan Simó Bence passzából a negyedik játékrész elején. A folytatásban kiélezett csata folyt a pályán, próbáltuk tartani az előnyünk. A Körmend kihasználva a hibáinkat a 37. percre négy pontra feljött (71-67). Időkérésünk után Németh Ákos nyugtatta le a kedélyeket egy távolival. A hajrában taktikusan játszottunk és megérdemelten nyertük meg a Göcsej Kupát. 

A mérkőzés után csapatkapitányunk Révész Ádám vehette át a tornagyőzelemért járó trófeát. A második helyen az Egis Körmend, míg a harmadikon a Sopron KC végzett. 

A szervezők három különdíjat is kiosztottak:
Recska László díj: Kamau Stokes (Egis Körmend)
Polster Péter díj: Durázi Krisztofer (Egis Körmend)
Dr. Szalay Dénes dj: Simó Bence. 

A felkészülés folytatódik és a bajnokság nyitányán szeptember 22-én Körmenden újra találkozik a két együttes, de akkor már tétmérkőzésen. 

2021. szeptember 11. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás