A múlt és a jelen találkozott az I. ZETE Feszten

Klub

Első alkalommal rendezte meg klubunk a ZETE FESZT családi és sportdélutánt az Eötvös-iskola udvarán. 

Az időjárás kegyes volt hozzánk, hiszen a rendezvényünket elkerülte az eső. A program utánpótlás 3x3-as tornával kezdődött, ahol 13 csapat, U10-12-14-es korcsoportokban versenyzett. A fiatalok - fiúk és lányok - látványos csatákat vívtak egymással a rekortán borítású pályákon. Az érmeket és a kupákat két kapitány, Kámán Tamás (2010) és Révész Ádám (2021/22) adta át a csapatoknak. 

A végeredmény: 
U10-es fiúk: 1. Ricsilla, 2. Ricsilla Rakéta, 3. Kék Villám, 4. ZTE Warriors
U 12-es lány: 1. Ricsajok
U 12-es fiúk: 1. Tökmag Gang, 2. Kosárguruk, 3. Kék Álomcsapat, 4. Nem jut eszembe semmi
U 14-es lány: 1. Verhetetlen Pandák, 2. …. (Pont, Pont, Pont, Pont)
U 14 fiú: 1. The Goats, 2. Future ZTE

Amíg a kosártorna zajlott, szépen gyülekeztek a szurkolók és köztük már fellelhetőek voltak klubunk legendái is. A tornaterem bejáratánál felállított asztalnál ZTE kvízzel tesztelhették ismereteiket a résztvevők. A környezettudatosság jegyében, a ZalaMüllex Kft. által összeállított kérdéssor is része volt a programnak. A résztvevőknek lehetőségük nyílt fotózkodni, beszélgetni és aláírást kérni jelenlegi és egykori játékosainktól. 

A ZETE Feszt fénypontja 16 óra magasságában következett. Ekkor a jelenlegi csapat tagjainak sorfalán keresztül futottak a pályára az elmúlt szezonban ezüstérmet szerző 2007-es korosztályú együttesünk, akiket Balaicz Zoltán polgármester és Stárics Kornél ügyvezetőnk köszöntött. 

Szűnni nem akaró vastaps köszöntötte klubunk legendáit, akik a négy bajnoki címünk (88’, 90’, 92’, 2010) hősei voltak és sok felejthetetlen pillanatot szereztek számunkra. Puskás Artúr sportigazgatón egyesével szólította őket a pályára. Jó volt látni így együtt a legendáinkat!

A köszöntők után rendhagyó dobóversenyre lehetett nevezni, amiben a szurkolók jelenlegi és egykori játékosokkal párban versenyezhettek. Az izgalmas dobóversenyt, ahol egy perc alatt kellett párban minél több pontot szerezni, a 2010-es bajnokcsapatunk kapitánya, Kámán Tamás és egy fiatal kosaras palánta, Tarkó Dorina párosa nyerte. 

A program zárásaként a kvízeket helyesen kitöltők között ZTE ajándékokat sorsoltunk ki. 

Köszönet a szurkolókinknak, akik remek babgulyást készítettek a rendezvény alatt. Köszönet jár a támogatóinknak, segítőinknek és minden résztvevőnek. 

Jó volt tapasztalni, hogy igény van az ilyen találkozókra, rendezvényekre, ahol a szurkolók testközelből találkozhatnak játékosainkkal, edzőinkkel. 

2021. augusztus 30. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás