A Pécs visszavágott a hazai vereségért

Az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén a Pécsi VSK együttesét fogadtuk. Szerettünk volna nyerni, de sajnos ez nem sikerült.

Zalakerámia ZTE KK- PVSK-Veolia 78-81 (21-17,16-21, 23-23, 18-20)
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok, 1200 néző

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 18/6, Vaughn 14/6, Benke 13/6, Szabó 12/6, Radic 7, csere: Mikovic 6, Kis-, Horváth 8/6, Mohácsi -, edző: Bencze Tamás

PVSK: Durham 22/9, Brooks 21/6, Antóni 9/3, Budimir 16/3, Sarlija 4, csere: Bíró 7/3, Demeter-, Harazin -, Simon 2, edző: Csirke Ferenc

Az első támadásból mindjárt egy eladott labdánk lett és Durham ziccerezhetett. Benke előbb egyenlített, majd látványosan zsákolt a 2. perc elején. Kinney közelijével 6-2-re vezettünk.  Kettő újabb elcsent labdából Budimir és Brooks szerzett újabb pécsi pontokat, amivel kiegyenlítettek (6-6). A 4. percre Durham és Brooks pontjaival lépett el a PVSK, ami után időt kértünk (6-10). Benke hármasával, majd Vaughn ziccerével fordítottunk a negyed felénél (11-10).  Radicsot próbálták kivenni a játékból a pécsiek magas emberei-sikerrel. Budimir közelijére Szabó, majd Vaughn is egy-egy távolival felelt, amit már Csirke Ferenc sem nézhetett tétlenül (17-12). Vendég időkérés után Kinney szerzett egy közelit, amire Brooks-tól érkezett válasz (19-14). Az utolsó percbe kanyarodva egy alapbedobás után Mikovic szerzett egy közelit (21-14). A végén Brooks hintett egy távolit és ezzel a találattal négy pontra zárkózott a Pécs (21-17). 

A második negyed elején Durham és Brooks kosaraival fordított a vendégcsapat (21-22). Egy újabb labdavesztésünkből Bíró szerezhetett könnyű kosarat (21-24). Majdnem négy perc kellett az első pontunk megszerzéséhez, amit Radicsnak írhattunk fel. Jó védekezés után, Szabó ziccerével már mi vezettünk (25-24). A 15. percben Sarlija duplájára Vaughn egy triplával válaszolt (28-26). Simon egyenlített, de Vaughn remek passzából Szabó billentette felénk a mérleg nyelvét. A 17. perc elején Antóni hármasával újra a vendégek kerültek minimális előnybe (30-31). Szabó büntetői után Mikovic blokkolta Budimirt, majd Brooks közelijére Kinney egy hárompontossal felelt (35-33). A félidő utolsó percébe vendég időkéréssel fordultunk. Fél perc volt hátra, amikor Durham szerzett egy duplát, de a büntetője kimaradt. A lepattanó a vendégekről ment ki, de a sporik ezt másképp látták. Mikovic sikeres büntetőire Durham egy félpályához közeli hármassal válaszol és így a PVSK mehetett előnnyel pihenőre (37-38). 

Kinney az első támadásunkat kosárral fejezett be, majd egy eladott labda is a neve mellé került. A pécsiek Antóni és Budimir pontjaival gyorsan reagáltak. A 23. perc elején Benke szerzett egy triplát, majd kiosztott egy blokkot Antóninak és a támadásunk végén Radic szerzett egy közelit. Vaughn remek betörésből gyűjtött újabb két pontot, majd Benke labdája szédült be több forgás után a gyűrűbe. Vendégoldalról Budimir egy duplát, majd később egy büntetőt szerzett (48-45). Vaughn újabb duplájára Budimir egy távolit hintett, majd ugyanígy tett Deo is (53-48). Jó védekezés után Vaughn újabb közelit szerzett, amire válaszul Csirke mester időt kért. Durham rázta meg magát a folytatásban és 2+1-es akciójával zárkóztak a vendégek. A 26. percben Sarlija centerezett pontosan, majd Szabó hintett egy hármas, amire sajnos Durham egyből egy távolival válaszolt (58-56). A 29. percben Mikovic és Bíró váltott egy-egy duplát (60-58). Nálunk egy eladott labda, a vendégeknél egy utolsó másodperces Bíró hármast jegyezhettünk fel (60-61). 

A záró negyed elején, amit az egyik oldal nem kapott meg, azt a másikon sportszerűtlennek láttak a sporik. Durham csak egyik büntetőjét értékesítette, míg Kinney egy 2+1-el válaszolt (63-62). Elég volt kép pillanatnyi kihagyás és két gyors ziccert kaptunk belőle. A 33. perc elején Horváth Ákos hármasa a legjobbkor jött (66-66). Radic egy büntetővel növelte pontjainkat. A negyed felénél Brooks 2+1-vel vezetett a Pécs (67-69). Benke csak egy büntetőt értékesített és jött is a válasz Budimirtől (68-71). Az időkérésünk után Radic pöckölte vissza Horváth ziccerét, majd Horváth egy hármassal javított a következő támadásból (73-71). Három perc volt hátra és még semmi sem dőlt el. Egy újabb eladott labda borzolta az idegeinket, ami után Antóni büntetőzhetett Horváth faultját követően (73-73). A 38. percben Budimir büntetőivel ismét a PVSK vezetett, majd egy rossz passz után Durham szerzett egy távolit (73-78). Bencze Tamás időt kért. Horváth Ákos remekül ziccerezett, majd Antóni dobása után nem tudták eldönteni a bírók, hogy kiről ment ki a labda. A video bíró szerint nem rólunk, így egy perccel a vége előtt újabb lehetőséget kaptunk az egyenlítésre. Sajnos Horváth hármasa kimaradt, de jó védekezéssel újra mi támadhattunk. 20 másodperccel a vége előtt Horváth kezéből Brooks varázsolta ki a labdát és a labdakihozás után Durham ellen faultoltunk, aki egyiket bedobta (75-79). Időkérésünk után Horváth hármasa kipattant, majd Kinney próbálta visszatenni, de odaütöttek neki, így hármat dobhattunk. Kinney csak egyet dobott be, de Benke visszaszerezte a labdát és újra Kinney-nek ütöttek oda. Ezúttal mindkettőt bedobta és egy pontra zárkóztunk (78-79). 10 másodperc volt hátra és Antóninak ütöttünk oda, aki mindkét büntetőjét értékesítette (78-81). Sajnos nem tudtunk egyenlíteni és 1.1 másodperccel a vége előtt már nem volt több lehetőségünk. 

A hajrában sok hibát vétettünk, míg ellenfelünk higgadtabb tudott lenni és sikerült megnyerniük az egylabdássá váló mérkőzést. 

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2018. március 21. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás