A plazmaadókkal találkoztak játékosaink

A Viva Plazma Zalaegerszeg meghívásának tett eleget csapatunk, hogy népszerűsítsük a plazmaadást és egy rekordkísérletnek lehessünk részesei. 

A Platán Centerben Révész Ádám, Horti Bálint, Bonifert Bendegúz, Simó Bence, Deondre Parks képviselte együttesünket. A közösségi életbe való bekapcsolódás és a társadalmi felelősségvállalás szerves részét képezi klubunk életének. 

Házigazdáink bemutatták nekünk az intézményt és elmondták a plazmaadás menetét, fontosságát, hogy lesz a plazmából életmentő gyógyszer. 
Kevesen tudják, hogy a vérplazmát 90%-ban víz, a maradék 10%-ban pedig különféle zsírok, fehérjék, véralvadási faktorok és hormonok alkotják, melyek létfontosságú gyógyszeralapanyagként szolgálnak, mivel szintetikus úton sajnos nem állíthatók elő. Ezen alkotóelemekből készült gyógyszerekre van szüksége például az immunhiányos betegeknek, vérzékenységben szenvedőknek, súlyos égési sérülteknek, transzplantáción átesett betegeknek

A Halloween-i 150-es rekordkísérlet célja természetesen a minél több plazmaadás volt, de ezen felül jótékony célunk is volt, hiszen minden plazmaadás után 1.000 Ft-ot ajánlottunk fel a Zalaegerszegi Mentőállomásért Alapítvány számára. A kosárlabdacsapat pedig hozzájárult ahhoz, hogy minél sikeresebb lehessen ez a nap-  tájékoztatott Pál Nikoletta marketing asszisztens.

Megtudtuk, hogy előzetesen 240 bejelentkezés érkezett a Plazma Centerbe, így a rekordot sikerült elérni. A Plazma Centerben minden hónapban tematikus napokat szerveznek, melyet összekötnek valamilyen karitatív tevékenységgel egy-egy civil szervezetet támogatva. 

A plazmaadók között dedikált ZTE KK relikviákat sorsoltak ki a nap végén. 

2021. november 3. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás