A Sopron ellen kezdjük a hajrát két bemutatkozó játékossal

A két és fél hetes bajnoki szünetet követően csapatunk hazai pályán szerepel szombaton és ezzel meg is kezdi a Tippmix NB I A-csoportos bajnokság alapszakaszának közvetlen hajráját, hiszen öt forduló van már csak hátra.  Szombaton 18 órától a Sopron KC lesz a vendég a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban. 

Az a Sopron, melyet az első körben idegenben győzött le csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK, és mely két győzelemmel  szerzett eddig többet a mieinknél, de továbbra is nagyon szoros a mezőny a harmadik és a tizennegyedik helyezések között. A bajnoki szünetben és az átigazolási határidő lejártáig nagyjából igyekezett minden csapat kihasználni még ezt a lehetőséget. Így tett a Sopron is, amely elköszönt a brazil Tulio Da Silvától és leigazolta a 203 centi magas amerikai L. G. Gill-t. 

Klubunk vezetése sem tétlenkedett, ugyanis két új játékos érkezett Matthias Zollner vezetőedzőnk csapatához, akiknek a szombati lesz egyben a bemutatkozó mérkőzése is. Az amerikai, négyes posztra érkezett Tristan Ikpe és a francia hátvéd, a „Ray” becenévre hallgató Renathan Ona Embo lett tagja együttesünknek, az ukrán Oleksandr Mishulától pedig elköszönt klubunk. 
A szombati folytatás előtt Matthias Zollner vezetőedzőt kérdeztük arról, hogy miként sikerült a felkészülés az alapszakasz hajrájára, illetve a szombati találkozóra. 

 

 

Először is, sikerült elvégezni a tervezett munkát a bajnoki szünetben? - kérdeztük vezetőedzőnket. 
- Nehéz dolgunk volt, mert két játékosunk, Csuti Kornél illetve Tóth Ádám a válogatottban voltak, Csátaljay Péter pedig sérüléssel bajlódott ezidő alatt. Így aztán nem volt könnyű öt-öt ellen játszani az edzéseken. Ám, összeségében sok dolgon tudtunk javítani és dolgozni, tehát fejlődni csapat szinten. Azt hiszem és várom is, hogy már egy másik csapat leszünk és lettünk, mint akik voltunk ezelőtt.

Változások történtek a keretben: mit hozhat ez a folytatásra?
- Azzal tisztában voltunk, hogy a korábbi játékos, Tomas Lekunas távozása után hiányzott egy játékos a négyes posztról. Idő kellett ahhoz, hogy találjon a klub egy másik játékost, illetve történt egy másik váltás is. Ilyen későn a szezonban, már nem egyszerű képzett és tapasztalt játékost találni, de nagyon boldog vagyok Tristan érkezésével, mert  nagyon tehetséges játékos és sokat fog tudni segíteni a csapatnak. Mindeközben pedig kezdtük érezni, hogy külső poszton is szükségünk van egy játékosra. Szerencsénkre megtaláltuk Ray-t, aki készséggel, a rövid idő ellenére azonnal kész volt jönni. Azt gondolom, ő is sokat fog tudni segíteni és egy másik dimenziót nyújthat a csapat számára.

Nagyon szoros a bajnokság, milyen esélyünk van arra, hogy elérjük a rájátszást? Mi kell ehhez?
-  Nagy vonalakban nagyon egyszerű ez a kérdés:  ha minden meccsünket megnyerünk, akkor a play off-ban leszünk. Minden más ezen kívül kiszámíthatatlan, mert a többi csapat, melyek velünk azonos mutatóval állnak, ők már csak egymás ellen fognak játszani, mi pedig fogadjuk a Falcót és az Alba Fehérvárt is és a DEAC-hoz is utazunk.

Most szombatom a Sopron érkezik, milyen ellenfél érkezik, és mi vezethet sikerre ellene?
- Régóta ismerem Gasper Potocnikot, minden csapata nagyon erős, melyek rendezett és fegyelmezett kosárlabdát játszanak. Kemény, szoros és harcias mérkőzést várok. Az apróbb dolgok, például, hogy ki fog kevesebbet hibázni illetve fejben ki koncentrál jobban, ez fogja eldönteni a győzelem sorsát.

A szombati találkozóra a kapunyitány 17 órakor lesz és a pénztár is ekkor nyit, viszont továbbra is arra kérjük szurkolóinkat, hogy a gyorsabb beléptetést elősegítve, ha tehetik online, elővételben váltsák meg belépőiket. A belépéskor pedig készítsék elő a kedvezményeket igazoló okmányaikat. 

Hajrá, Zete! 

2024. március 1. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás