A Sopron KC csapatát fogadtuk zárt kapus edzőmérkőzésen

Pénteken este hazai pályán fogadtuk a Sopron KC csapatát zárt kapus edzőmérkőzésen. Az  utolsó pillanatokban sikerült megegyeznie a két gárdának, így a 4 hetes bajnoki szünet végéhez közeledve mérkőzéssel tudtak hangolódni a bajnokság jövő heti folytatására.

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 68:83 (14:17, 15:23, 18:17, 21:26) 

Mindkét oldalon új vezetőedző mutatkozott be a kispadon, hiszen nálunk Emir Mutapcic először dirigálta a csapatot, míg a vendégeknél a visszatérő Kostas Flevarakis vezényelhette először csapatát.

A találkozó elején látszott, hogy régen léptek pályára a fiúk, hiszen mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. Jobban kezdtünk ellenfelünknél, az első negyed nagy részében mi vezettünk egy-két ponttal, azonban a negyed végére fordítani tudott a Sopron. A második negyedben néhány ponttal közeledni tudtunk a vendégcsapathoz, ám a félidőre maradt a nagyjából 10 pontos különbség. A második félidőt jó védekezéssel nyitottuk, hiszen 4 perc elteltével kaptuk az első kosarat, így 2 pontra fel tudtunk jönni, ám ezt követően a Sopron rendezni tudta a sorait. Az utolsó negyedben sok pontatlanság volt a játékunkban, a Sopron a fontos pillanatokban kosarat tudott szerezni, így alakult ki a 68:83-as végeredmény.

A mérkőzés után Emir Mutapcic így értékelte a látottakat:

Az volt a legfontosabb, hogy játszunk. A mérkőzésen két arcát mutatta a csapat, hiszen az első félidőben 5-6 percen keresztül játszottunk csak jól és a második félidőben is csak 7-8 percen keresztül tudtuk azt a játékot hozni, amit szeretnék. Ez egyik mérkőzésen sem lesz elég. Ehhez az is szükséges, hogy a sérült játékosaink is teljesen felépüljenek, hiszen mindenkire szükségünk van. Ami nem tetszett, hogy feladtuk az utolsó néhány percben és nem küzdöttünk, ahogyan az elvárható lenne. Sokkal nagyobb energiával kell játszanunk védekezésben. A hibákat a holnapi edzésig ki fogjuk elemezni és a következő edzésen már azon fogunk dolgozni, hogy ezekben fejlődni tudjunk a következő hétvégi nagyon fontos idegenbeli mérkőzésünkre.

2021. december 4. Zalakerámia ZTE

Megosztás