A Szolnok erősebbnek bizonyult

Szombaton, zárt kapuk mögött, a Szolnoki Olajbányász csapatát fogadtuk második felkészülési mérkőzésünkön. A vendégeknél hárman is kisebb sérülést szedtek össze a pénteki Körmend elleni mérkőzésen, míg nálunk Tonko Vuko lépett pályára a légiósok közül. A padon foglalt helyet a sérüléssel bajlódó Ante Delas és nagy örömünkre Glenn Montae is, akinek a második Covid-19-es tesztje is negatív lett, így már bekapcsolódhat a munkába. 

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olajbányász 60-76 (15-22, 18-16, 12-19, 15-19) 

A találkozón pontosabban játszott és harcosabban is védekezett a Szolnok. Hullámzó volt a játék mindkét oldalon. Látszott, hogy a felkészülés közepén tartanak a csapatok. Voltak bíztató periódusai a találkozónak, amire lehet építeni a következőkben. A Szolnok megérdemelten nyert a felkészülési mérkőzésen.

Ante Nazor: - Nagyon hasznos mérkőzés volt számunkra, hiszen egy erős ellenféllel játszhattunk. Ez egy harcos, küzdős, ütközésekkel teli mérkőzés volt, nem volt szép játék. Kiderül, hogy a Szolnok nagyon erős a festéken belül. Szeretném minél előbb látni a csapatom karakterét. Nekünk először magunkat kell legyőzni, hogy elhiggyük, hogy jók vagyunk. Volt, aki ma korán feladta a harcot, de volt olyan, aki élt a lehetőséggel. Ma nem csak kosárlabda meccsként néztem az összecsapást, hanem pszichológiai oldalról is, hogy, kik azok a játékosok, akik harcolnak, kik azok akik feladják és ki az aki hajlandó dolgozni a hibák javításán. 

Kedden a PVSK ellen már Ante Delas és Glenn Montae is kék-fehér mezbe bújhat, és ott lehet a társakkal a parketten. Vezetőedzőnk elmondta, hogy Delas játéka csak a meccs előtt dőlhet el, ugyanis nem szeretnénk kockáztatni, hogy rásérüljön a mostanira. A Pécs elleni felkészülési mérkőzést is zárt kapuk mögött rendezzük. 

Végezetül még egy jó hír, klubunk reagálva a kormányzati intézkedésekre-vasárnapra vettünk jegyet Tyre Griffin-nek, aki New Orleansból repül Magyarországra. Irányítónk gépe hétfőn délután érkezik Budapestre. A leszállást követően egyből tesztelni fogjuk, majd Zalaegerszegen lesz a következő tesztje. Ha minden jól alakul, akkor csütörtök magasságában edzésbe tud állni Griffin. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2020. augusztus 29. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás