A szövetség döntött, vége a szezonnak!

Megtörtént, amit nem hittünk volna még pár héttel ezelőtt, a szövetség keddi online ülésén döntött és a szezon befejezését jelentette be.  

Az MKOSZ közleménye:
„Befejezettnek nyilvánítja az összes 2019/20-as bajnokságot az MKOSZ
A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag. A továbbiakról március 17-én tartott értekezletet az elnökség, a veszélyhelyzetre való tekintettel internetes kapcsolat segítségével.
A szövetség előzetesen megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához.
A beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot. Fontos kérdés a játékosok szerződésének lezárása. A szövetség arra ösztönzi a klubokat, hogy a sportolói szerződéseket lehetőleg közös megegyezéssel zárják le.
A férfi magyar kupát ebben az idényben nem rendezik meg, emellett valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.
A következő támogatási időszak sportfejlesztési programjainak bírálati előkészítése folyamatban van, a jelenlegi helyzetben felmerülő, TAO elszámolásokkal kapcsolatos kérdésekről az MKOSZ hamarosan tájékoztatja a sportszervezeteket!”

Természetesen a döntést követően ügyvezetőnkkel Stárics Kornéllal is egyeztettünk:

- Rossz, hogy így fejeződik be a szezon, de számunkra is a játékosok és munkatársak egészsége a legfontosabb. A játékosokkal a szerződésük közös megegyezéssel való felbontást kezdeményeztük. A külföldiek már elindultak hazafelé és a magyarok még itt vannak, velük még folynakl az egyeztetések, a sorsuk a héten dől el. 

A helyzet nem egyszerű, hiszen a következő szezont még nem lehet elkezdeni tervezni, mivel a koronavírus okozta helyzet gazdaságilag is megviseli az országot és benne a kosárlabda klubokat is. 

Ha bármilyen információnk lesz hivatalos csatornáinkon (weblap, facebook, instagram) azonnal tájékoztatjuk szurkolóinkat. Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánunk! Reméljük, hamarosan találkozunk!

Hajrá ZTE!

2020. március 17. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás