A tapasztalatszerzésről és a tanulásról szól a kadett B csapatunk szezonja


Fiatalabbik kadett csapatunk – Zalakerámia ZTE KK Kadett „B” (U15) - néven a regionális bajnokság Dél-nyugati régiójának B. csoportjába került beosztásra, ahol hat másik csapattal kellett megmérkőznie az ősz folyamán. Németh Csaba vezetőedző összefoglalója és értékelése:

A keret a tavalyi sikeres U14-es (serdülő bajnoki ezüstérmes) csapatra épül, azonban a szükséges/optimális edzés és mérkőzés létszám érdekében a 2007-es játékosok mellett három 2006-os és egy 2008-as játékos is edzett és pályára lépett nálunk.

Ez az év, számunkra egyértelműen a tanulásról, tapasztalatszerzésről szól: az építkezés a játékosok folyamatos fejlődését, ezzel a jövő évi (saját) kadett korosztályban való sikeres helytállásra való felkészülést szolgálja. A regionális bajnokság erre jelenleg megfelelő - bár jobb lenne folyamatosan erősebb csapatok, idősebb ellenfelek ellen meccselnünk - de az már most látható, hogy a szezon végéig sokat kell erősödnünk, fejlődésünket akár a jelenlegi, vagy majdani ellenfeleinkhez mérve is. 

Csapatunk az őszi szezon 6 mérkőzéséből 5-öt megnyert, az egyetlen vereség a hozzánk hasonló játékerőt képviselő NKA Rátgéber Akadémia/Ricsilla ellen csúszott be.
Az őszi fordulók során összesen 14 játékos kapott lehetőséget, közülük a mérkőzésenként dobott pontok átlaga alapján Gérczei Bence (21.2), Ruzsics Barnabás (15.3), Kovács Áron (11) és Nagy Miron (9.2) emelhető ki, de többen nyújtottak jó teljesítményt egy-egy adott szerepkör, feladat, játékelem megvalósításában.

Eredményeink:
Marcali VSE – ZTE KK B 47-77
ZTE KK B – Monok SE 114-33
ZTE KK B – NKA Rátgéber Akadémia/Ricsilla 46-54
ZTE KK B – Kaposvári SI B 76-66
Siófoki Kosársuli – ZTE KK B 53-102
ZTE KK B – Kanizsa KK 101-36

A regionális bajnokság további küzdelmei számunkra csak 2022-ben folytatódnak majd. Cél a játékosok folyamatos képzése, fejlődésük biztosítása, ezáltal egy – a jövő évre már - ütőképes kadett (U16) csapat kialakítása lesz.

2022. január 18. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás