A tavalyi bajnokot legyőzve, veretlenül nyertük meg az első fordulót

Az elmúlt hétvégén, a többi korosztályt megelőzve, került sor a kadett bajnokság első selejtező fordulójára. A selejtező két körből áll, az első körben megszerzett helyezések számítanak a második kör csoportjainak rangsorolásában, amelyekből majd az első két helyezett juthat be a kiemelt bajnokságba.

Csoportunkban az Óbudai Kaszások Akadémia, a GYKSE Szekszárd, és az elmúlt szezon kadett bajnoka, az Alba Fehérvár csapataival kellett megmérkőznünk a minél jobb helyezésért.
 
Nemzeti Fiú Kiemelt Kadett Bajnokság, első selejtező kör

Zalakerámia ZTE KK - Óbudai Kaszások Akadémia 120 - 29 (39-6, 31-8, 30-7, 20-8)

Zalakerámia ZTE KK: Makkos D. 8, Lajos B. 10/3, Lang V. 10, Kisunyomi Zs. 4, Büki B. 17/3, Széll B. 20/3, Köcse B.12, Hoffmann M. -, Szalay D. 15/3, Óházy M. 7, Csuti K. 3, Varga H. 14

Sikerült megfelelő sebességgel és koncentrációval elkezdeni a mérkőzést, hamar jelentős előnyt harcoltunk ki. Sok játéklehetőséget kapott minden játékosunk, de a mérkőzés képe nem változott, így nagy különbségű győzelemmel tudtunk hangolódni a következő feladatra.

Zalakerámia ZTE KK- Szekszárd 75 - 48 (23-15, 20-8, 13-19, 19-6)

Zalakerámia ZTE KK: Szelestey Sz. 5/3, Makkos D. 8/3, Lajos B. 12, Lang V. -, Kisunyomi Zs. -, Büki B. 12, Hegedűs B. 3, Széll B. 5, Köcse B.14/3, Szalay D. 7, Csuti K. 5, Varga H. 4

Az esti mérkőzés már nagyobb erőfeszítésekre késztette csapatunkat, a szekszárdiak ellen nem volt könnyű játszani. Igyekeztünk fokozatosan felépíteni az előnyünket, ezt az első félidőben már sikerült is elérni. A harmadik negyedben jött el a holtpont, pár percig kimaradt helyzetek jellemezték a támadójátékunkat és ezzel élt is az ellenfelünk. Az utolsó játékrészben aztán rendeztük a sorokat és újra el tudtunk lépni a jól küzdő tolnaiaktól és így két győzelemmel hangolódhattunk a másnapi rangadóra.

Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK 54 - 65 (8-21, 21-16, 15-10, 10-18)

Zalakerámia ZTE KK: Szelestey Sz. -, Makkos D. 1, Lajos B. 5, Lang V. -, Büki B. 17/9, Mészáros Á. 7, Széll B. -, Köcse B.19, Szalay D. 6, Csuti K. 8, Varga H. 2

Nem egyszerű feladat várt a csapatra az Alba ellen, hiszen a fehérváriak is gyors és pontos kosárlabdát játszottak, letámadásukkal rengeteg labdát szereztek az első két mérkőzésen. Ráadásul a palánk alatt óriási fölényben voltak a nigériai születésű játékosukkal, aki azért játéktudásban is kiemelkedik a magyar mezőnyből.

Edzői értékelés: -Úgy érzem sikerült felkészíteni a csapatot arra, hogy nem kell megijednünk, a letámadás ellen is meg volt a játékunk, és ezeket használva jól tudtuk elkezdeni a mérkőzést. A letámadást ügyesen átjátszottuk, a támadások végén emberfölényes helyzeteket alakítottunk ki és ezeket jó százalékkal értékesítettük. A fehérváriak magas játékosa gyorsan begyűjtötte a harmadik hibáját, de ez nem roppantotta meg az ellenfelünket szívósan űztek bennünket tovább. Most is a szünet után jött a holtpont, fault problémáink voltak nekünk is, így az utolsó negyedre maradt a döntés. Tudatosan játszottunk a center kipontozására egy kiharcolt támadófaulttal és egy védőhibával sikerült is ezt elérni. A csapat minden tagja tett hozzá valamit, hogy szép lassan a mi oldalunkra billent el a mérleg nyelve és egy magas színvonalú mérkőzésen sikerült megszerezni a csoportelsőséget.  Jó volt visszalátni azokat a dolgokat, amiket az edzéseken és a felkészülési tornán gyakoroltunk, remélem, ez egy újabb löketet adhat a játékosainknak fejlődésben és önbizalomban. Megfelelő mértékben kezeljük ezt a részsikert, de gratulálok a CSAPAT-nak a hozzáállásáért és a mutatott játékért.

Edzők: Bödör Ferenc, Büki Tamás

Szép volt fiúk!

2018. szeptember 11. Zalakerámia ZTE KK
 

Megosztás