A válogatottban is bizonyított Csuti Kornél

Csapatunk fiatal tehetsége, Csuti Kornél jelenleg a magyar U18-as válogatottal készül a közelgő B-divíziós Európa-bajnokságra. 

A Váradi Kornél vezette csapat felkészülési mérkőzéseket is vív, a minap Szlovéniát győzte le csapatunk, melyben Csuti Kornél remekelt, aki 23 pontot szerzett (közte két triplát). A válogatott tovább készül, mi pedig kíváncsiak voltunk arra, hogy Csuti Kornél miként tekint az elkövetkező időszak elé.    

Mikor csatlakoztál a válogatotthoz, és miként fog alakulni a nyári program?
- Június 20-án kezdődött az edzőtábor Pécsen, ezt követően egy hetet Kecskeméten töltöttünk, jelenleg pedig Székesfehérváron vagyunk, ahol összesen három és fél hetet töltünk el. Ezt követően megyünk az

U18-as Eb-re, amelyet július 29-augusztus 7. között Nagyváradon rendeznek. 

 Mi a napi menetrend az edzőtáborban és hány edzőmeccs vár még a válogatottra az Eb előtt? 
 -Reggelente általában kondiciónáló, illetve egyéni és dobó edzések vannak, délután pedig csapatedzések. Ezek között sem unatkozunk, hiszen taktikai megbeszélések, illetve videózások is szerepelnek a programban. Az eddigi edzőmérkőzéseken kétszer vereséget szenvedtünk a horvátok ellen. A szlovén csapattal is két mérkőzést játszottunk, az első mérkőzésen 83:68 arányban sikerült legyőznünk őket, míg a második mérkőzésen jobbnak bizonyultak nálunk. Ezen a héten, pénteken és szombaton Belgium ellen lépünk pályára, az Eb előtt pedig szintén kétszer mérkőzünk meg Montenegró válogatottjával. Ezt követően pedig már nem lesz több edzőmeccs, hiszen utazunk az Európa-bajnokságra. 

Nemrég kétéves szerződést írtál alá csapatunknál. Milyen egyéni céljaid vannak a következő szezonnal kapcsolatban?
- Mindenképpen szeretnék a lehetőségekhez képest minél nagyobb szerepet vállalni, mindent megtenni, hogy pályára kerüljek. Egyénileg azzal lennék elégedett, ha bekerülnék az aktív rotációba. Emellett, ha még nem is az idén, de az azt követő szezontól már szeretném, ha kivívnám, hogy én legyek az első számú fiatal az együttesben, akit kötelező az első félidőben  pályára küldeni. 

Az U18-as válogatott Eb menetrendje az alábbiak szerint alakul:
07.29. (péntek) 12:30: Portugália - Magyarország
07.30. (szombat) 17:00: Magyarország - Románia
07.31. (vasárnap) 17:00: Magyarország - Szlovákia
08.02. (kedd) 12:30: Lettország - Magyarország
08.03. (szerda) 14:45: Magyarország - Svájc

A mérkőzéseket a FIBA YouTube csatornáján élőben is közvetítik.

fotó:hunbasket.hu

2022. július 13. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás