A végét szorossá tettük, de túl nagy volt a Sopron előnye

A középszakasz és a szezon utolsó mérkőzését a Sopron ellen vívtuk. A tét a vendégek vállát nyomta. 

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 80-89 (15-31, 20-21, 22-13, 23-24)
Zalaegerszeg, Jv: Kapitány, Minár, Mészáros (Páli)

Zalakerámia ZTE KK: Ware 10/6, Thompson 14, Green 2, Szabó 16/3, Bagó 9, csere: Doktor 13/12, Gulyás-, Durázi 13, Farkas-, Kis 3/3. edző: Bencze Tamás

Sopron KC: Lemar 22/6, Supola 12/6, Molnár -, Wiggins 15, Gordon 19, csere: Dénes 2, Warner 19/9, edző: Sabáli Balázs

A bemutatáskor adta át a Szidónia Díjat, Dr. Szittyai Borbála és Dr. Gyimesi Endre, az idei szezon legjobb fiatal játékosnak. Ezt a kitüntető címet idén az U14-es csapatunk meghatározó játékosa Szalay Domonkos érdemelte ki. 

Agafonov helyett Bagó kezdett, de már az első támadásunk alatt le kellett cserélni egy ütközés után. A helyére beálló Durázi válaszolt Lemar hármasára az első perc végén (2-3). Wiggins és Gordon pontjaival próbált ellépni az SKC és a 4. perc elején Bencze Tamásnak időt is kellett kérnie (4-11). Nagyon szellősen védekeztünk. A negyed felénél Thompson duplájára Supola hármasa érkezett és tíz ponttal ellépett a Sopron (6-16). Lemar és Wiggins pontjaival tovább távolodott a vendégcsapat (6-20). A 6. percben Szabó hármasával és Bagó közelijével zárkóztunk, de továbbra is lendületben maradt a Sopron (11-25). Bagó palánkos duplája után két leindulásból is gólt kaptunk (13-29). Az utolsó másodpercben Supola tette vissza pontosan Warner kihagyott távoliját (15-31). 


Wiggins közelije után Doktor szerzett labdát, Green pedig kosarat, majd Durázi jó védekezése után Szabó szerzett egy közelit (19-33). Vendég időkérés után újabb labdaszerzésnek tapsolhattunk és egy Thompson kosárnak (21-33). Gordont és Wigginst sem tudtuk tartani a büntetőterületünkön belül. A negyed felénél Gordon szerzett labdát és zsákolásával már húsz pont volt a vendégek előnye (21-41). A 16. percben Green a bokáját fájlalva, sántikálva hagyta el a parkettet. Míg őt ápolták Bagó szerzett kosarat faulttal együtt (24-41). Lemar büntetőivel mozdult el a Sopron, majd ismét Bagó volt eredményes (26-43). Az utolsó két percbe kanyarodva Szabó és Ware dupláival közelítettünk, majd Warner triplájára Ware is triplával felelt (33-48). A vendégek Wiggins büntetőivel értéke el az ötven pontot, nálunk Szabó szerzett újabb közelit. A végére még maradt egy Warner dupla és magabiztos vendég előny (35-52).

A félidőben Greent kórházba szállították, ahol még a találkozót követően is vizsgálták. 

Nagy lendülettel kezdtünk a szünet után, Szabó gyűjtögette a pontokat (39-54). Elég volt egy kis kihagyás és újra húsz pont fölé kúszott a hátrányunk (39-60). Doktor büntetőjével és Thompson tempójával faragtunk a hátrányunkon, de ez csak pillanatokig tartott. Állandósult a húsz pontos vendég előny. A 26. percben Gulyást is le kellett kényszerűségből cserélni, mert egy ütközés után fájlalta a lábszárát. Helyére Farkas Attila érkezett. A 27. percben Gordon, majd egy labdaszerzés után Thompson zsákolt (46-64). A hajrát Doktor hármasával nyitottuk, majd Szabó 2+1-vel folytattuk. A 29. percbe kanyarodva Doki újabb triplát hintett, Sabáli mester meg időt kért (55-64). Fél perccel a vége előtt Wiggins büntetőjével mozdult előre a Sopron, de a egyed utolsó poénja a miénk volt. Durázi szépen ugratta meg a vendégek magas embereit és szerzett egy közelit (57-65). 

Gordon, majd Warner szerzett egy-egy duplát a záró negyed elején. Wiggins sportszerűtlen faultja után Thompson büntetőivel és Doki újabb triplájával zárkóztunk (62-69). Warner triplájával verte vissza felzárkózási kísérletünket, majd büntetőkkel tartották a tíz pont körüli távolságot (64-76). Bagó lesapkázta Gordont, majd Doki adta fel zsákolásra Durázinak. Jó védekezés és újabb Durázi zsákolás. A következő soproni támadásnál Bagó harcolt meg egy labdáért, ami után Ware triplájával öt pontra feljöttünk (71-76). Vendég időkérés után Warner, majd Kis szerzett triplát (74-79). Warner pontjaival rendezte sorait a Sopron. Az utolsó kettő percben fokozódott a feszültség. Bagó blokkjába beleszaladt Supola, majd összeszólalkoztak a játékosok és Bagót kiállították. Videózás után visszavonták a kiállítást, de technikaival kipontozódott fiatal centerünk. Doki újabb triplát hintett, majd Ware hagyta ki büntetőit (78-85). A végére még maradt kettő Ware büntető és soproni győzelem (80-89). 

Sikerével a Sopron nyolcadaiként futott be a rájátszásba, amiért természetesen gratulálunk. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2019. május 15. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás