Ahogy serdülő (U14 A) csapatunk országos bajnoki ezüstérmes lett…

U14/A

Csapatunk Németh Csaba vezetőedző és Halász Gergely másodedző irányításával, 2007/08-as játékosokból állva kezdte meg felkészülését a serdülő bajnokságra még 2020 augusztusában. A társaság nagy része ekkor három éve együtt edzett és versenyzett, a fiatalok beépítése jelentett feladatot számunkra. A szeptemberben indult küzdelmekben előbb remek teljesítménnyel veretlenül nyertük meg a Nyugat-dunántúli Régiót, majd az Országos Főtáblán is sikerrel meneteltünk, s végül az országos döntőbe az áprilisi utolsó selejtező-torna megnyerésével – összesen 17 győzelemmel és 4 vereséggel - jutottunk be. Szűk három hét múlva, május 5-9. között már kieséses rendszerben kellett küzdenünk a minél jobb döntőbeli helyezésért. 

Az országos döntő idén - a COVID helyzetre tekintettel - kupa-rendszerben került lebonyolításra, ami így szerda-péntek-vasárnap mérkőzésnapokat jelentett. 

Az eseményt a Vasas Akadémia rendezte Budapesten ideális körülmények között.

Első ellenfelünk a 4 közé jutásért a Cívis KK (Debreceni Akadémia) volt, akik a Kelet-magyarországi Régió veretlen megnyerése után a főtáblán is remekül szerepeltek. Komolyan felkészültünk belőlük, videó felvételeken elemeztük a játékukat, a mérkőzésre precíz taktikát dolgoztunk ki, ami végül bevált, így viszonylag könnyen - olykor már 17 ponttal is vezetve (40-57) - nyertünk, és az elődöntőbe jutottunk.
 
Cívis KK – Zalakerámia-ZTE KK 52-62 (23-18, 5-17, 8-16, 16-11)

ZTE KK: Török-Papp B. 9, Tóth L. 8, Gérczei B. 3, Jordán B. 5, Mezőfi M. 17, Molnár B. -, Ruzsics B. 12, Boros M. 2, Fügemann D. 4, Rékli H. -, Boncz B. -, Cseszkó M. 2, Csaplár-Nagy M. -, Szalai Kristóf -, 
 
Az elődöntőben az a Rátgéber Akadémia (NKA Pécs) várt ránk, akit az év folyamán addig mindössze egyszer sikerült legyőznünk, másik három alkalommal viszonylag simán ők nyertek. A felkészülésnek itt is része volt olyan csapat taktika kidolgozása és begyakorlása, ami elképzeléseink szerint célravezető lehetett az amúgy agresszívan védekező és gyorsan támadó pécsiek ellen. A mérkőzés teljesen nyílt volt, félidőben 5 ponttal az NKA vezetett, csak a 3. negyed végére sikerült egyenlítenünk. Az utolsó negyedben még ellépett a Pécs, 46-57-nél veszni látszott a döntő, de az ellenfél sorozatos hibáit kihasználva, illetve védekezésben sokat javulva, egy őrült végjátékban megfordítottuk a meccset és – minden előzetes várakozást felülmúlva - a döntőbe jutottunk.

Zalakerámia-ZTE KK – NKA Pécs 66-64 (15-20, 15-15, 15-10, 21-19).

ZTE KK: Török-Papp B. 18, Tóth L. 12, Gérczei B. 1, Jordán B. 19, Mezőfi M. 10, Molnár B. -, Ruzsics B. -, Boros M. -, Fügemann D. 5, Rékli H. -, Boncz B. 1, Cseszkó -, Csaplár-Nagy M. -, Szalai Kristóf -, 
  
A döntő már tényleg bónusz volt számunkra, ami akár jutalom-játék is lehetett volna, de tudva, hogy irányítónk, Gérczei Bence ekkor már gipszelt lábbal ült a padon, és többen sérülésekkel küzdöttek, valamint ellenfelünk, az addig a bajnokság teljes egészében veretlen Vasas Akadémia volt, a tisztes helytállásért kellett játszanunk.
A mezőnyből addig is magasan kiemelkedő Vasas egy pillanatig sem hagyta, hogy bárkinek kételye legyen a döntő kimenetelével kapcsolatban: szinte végig egész pályán letámadva, gyors, pontos játékot és extra dobóteljesítményt mutatva, a játék minden elemében felülkerekedve megérdemelten nyerte a 2020/21. évi serdülő bajnoki döntőt.

Zalakerámia-ZTE KK – Vasas Akadémia 60-108 (7-27, 15-28, 12-29, 26-24)

ZTE KK: Török-Papp B. 4, Tóth L. 10, Gérczei B. -, Jordán B. 17, Mezőfi M. 18, Molnár B. -, Ruzsics B. 2, Boros M. -, Fügemann D. 7, Rékli H. -, Boncz B. -, Cseszkó M. -, Csaplár-Nagy M. 2, Szalai Kristóf -.

Az előző évek korosztályai is értek el helyezéseket serdülő országos döntőkben, ám csapatunk sikere most 6 év szünet után hozott ismét utánpótlás bajnoki érmet a klubnak. 

Németh Csaba vezetőedző-Zalakerámia ZTE KK U14/A

2021. május 22. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás