Akadozott a gépezet a Szombathely ellen

Az elmúlt héten a szombathelyi Akadémia csapatát fogadta U 16-os csapatunk az Ostoros Károly csarnokban és a céljaink megvalósulásához csak a győzelem volt elfogadható. Bödör Ferenc edző beszámolója: 

Zalakerámia ZTE KK/A –  Szombathelyi SI KA/A  67 – 52 (16-9, 20-12, 11-18, 20-13)

Zalakerámia ZTE KK: Szalay D. 18, Gerencsér B. 5, Tóth B. 13, Garai D. 7/3, Horváth M. -. Horváth B. 2, Böcskei B.-, Koller B. -,Bihari B. 2 Takács L. 17/3, Gyimes Á. 3/3. edző: Bödör Ferenc

Lassan lendültek bele a csapatok a játékba, rengeteg hiba jellemezte ezt a játékrészt. Talán mi egy kicsit pontosabban támadtunk, ezért előnnyel zártuk az első negyedet. A védekezésünk viszonylag jól működött a második negyedben is, azonban a koncentráció hiánya miatt a támadásaink nem voltak annyira hatékonyak. A félidőre így is kialakult egy jelentősebb különbség, de érezhető volt, hogy nem dőlt el még a mérkőzés.

A második félidőt zónavédekezéssel kezdte a Szombathely, amire készültünk is, csak éppen nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Ez a negyed egyértelműen a SZOSI-é volt, maradt tíz perc arra, hogy rendbe tegyük a játékunkat. Az utolsó negyedben már egyszer-kétszer megtaláltuk a helyes utat, kintről is betaláltunk, nem engedtük közelebb a vasi csapatot. Újra nyílt az olló és a végére meggyőző különbség alakult ki, bár a dobott pontok száma és a mutatott játék miatt ez nem volt egy sima győzelem. 

Bödör Ferenc: Ezen a találkozón nem a szebbik arcát mutatta a csapat, az emberfogás ellen még elfogadható volt a játékunk, azonban amikor zónára váltott az ellenfél, akadtak gondjaink. Ez csak azért bosszantó, mert készültünk rá … Fejben nagyon nem voltunk ott, ezt máskor nem engedhetjük majd meg magunknak. Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez, de a szombathelyieknek is jár a gratuláció. 

2021. április 13. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás