Amerikai centerrel bővült keretünk

Újabb külföldi játékossal gyarapodott együttesünk kerete: az amerikai Mitchell Daniel Smith a 4-es és 5-ös poszton bevethető kosaras.  

A 24 éves, 208 cm magas Mitchell Smith a Missouri Tigers Egyetem elvégzését követően a svéd Norrköping Dolphins csapatában kezdte meg európai karrierjét, ahol 11 mérkőzésen 17,9 perc játékidő alatt 7,5 pontot, 5,8 lepattanót és 1 asszisztot átlagolt meccsenként. Ezt követően a finn Korihait csapatához igazolt, ahol 20 mérkőzés alatt 33,4 játékpercet átlagolt, ezalatt pedig 19,7 pontot, 7,1 lepattanót és 1,6 assisztot ért el meccsenként.

Az amerikai center reményeink szerint sokat segít majd együttesünknek, amiben vezetőedzőnk, Sebastjan Krasovec is bízik, aki így nyilatkozott az aláírást követően honlapunknak: 

-Mitchell egy nagyon atletikus, mindkét magas pozícióban bevethető, emellett nagyon jó kezű játékos. Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznünk, biztos vagyok benne, hogy sokat fog majd segíteni kék-fehér csapatunknak – vélekedett a szakvezető. 

Mitchell Smith rövid videóban üzent, amely a képre kattintva elérhető

Mitchell Smith már a negyedik új igazolásunk a következő szezonra, korábban Keller Iván és Zsíros Péter, pár napja pedig az amerikai D’Mitrik Trice írt alá csapatunkhoz, Németh Ákossal pedig hosszabbítottunk. 

2022. június 25. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás