Amit elterveztünk, azt megvalósítottuk és nyertünk Szegeden

A jó formában lévő Szeged otthonában lépett pályára csapatunk a 17. fordulóban. A fiúk végig koncentráltan játszottak és megérdemelten nyertünk. 

Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK 75-85 (19-20, 14-21, 14-25, 28-19)

Szeged, Jv: Cziffra, Pozsonyi, Balogh

Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics 5, Vágvölgyi 10/3, Green 18/6, Juhos 24/6, Sulovics 15/3. Csere: Wirth 2, Kerpel-Fronius G. 1, Bonifert -. edző: Andjelo Mandic

Zalakerámia ZTE KK: Ware 22/6, Thompson 10/3, Harris 20/6, Szabó Zs. 5/3, Agafonov 26. Csere: Papp P. 2, Gulyás -, Durázi -, Bagó -, Doktor P. -. edző: Bencze Tamás

Közel harminc szurkolónk bíztatása mellett kezdődhetett a mérkőzés, melyet Agafonov közelijével kezdtünk. Juhos öt pontjával fordított a Szeged, másfél perc elteltével (5-4). Sikerült gyorsan lereagálnunk a helyzetet és Agafonov büntetőivel és Harris hármasával már nálunk volt az előny. A 4. perc elején Agafonov zsákolt látványosan, amire Vágvölgyi triplája érkezett válaszul (8-11). Nem hagyta magát leszakítani a hazai csapat és rendre válaszoltak a kosarainkra (12-16). A 8. percbe kanyarodva Sulovic és Green büntetőivel kiegyenlített a Szeged (16-16). A hajrában Thompson rázta meg magát és pontjaival megnyertük a negyedet, igaz csak minimális különbséggel, mert Vágvölgyi és Green még faragott a hátrányukon (19-20). 

A második negyed elején Juhos és Ware pontjaival felváltva vezettek a csapatok. A 13. percben Harris és Agafonov dupláival próbáltunk ellépni (25-29). Csapatkapitányunk a negyed felénél egy szép egyéni akcióból szerezte első pontjait (27-31). Higgadtan és koncentrálva játszottunk. A 17. percben Ware és Agafonov büntetőivel tartottuk előnyünket (32-35). A félidő hajrájában Harris rázta meg magát, igaz a büntetőzés nem ment neki annyira, de pontjaival sikerült lőtávolon kívülre kerülnünk a nagyszünetre (33-41). 

Ware és Sulovic váltott kosarat a harmadik negyed elején, majd Boltic és Agafonov tette ugyanezt, igaz ukrán centerünk még kettő büntetővel is megtoldotta pontjait (37-47). A negyed felénél Thompson és Juhos szerzett egy-egy távolit. Állandósulni látszott a 10 pont körüli vezetésünk. A negyed utolsó kettő perce is a miénk volt és Szabó triplájával, Thompson duplájával és Ware büntetőivel már 19 ponttal vezettünk (47-66). 

A záró negyed elejét megnyomta a Szeged és Sulovic vezérletével kettő perc alatt 9-2-es rohanással zárkóztak (56-68). A negyed feléhez közeledve Ware pontjaival tartottuk a tisztes távolságot a házigazdáktól (59-72).  A szegediek nem adták fel és kihasználták a megtorpanásunkat és három perccel a vége előtt Vágvölgyi büntetőivel tíz ponton belülre kerültek. Egyre feszültebb lett a hangulat a parketten és a csarnokban. Egy perccel a lefújás előtt Green büntetőivel öt pontra zárkózott a Szedeák (72-77). Harris távolija a legjobbkor jött, de a válasz sem késett sokat, mivel Green is triplát szórt (75-80). A vége egyértelműen a miénk volt és Papp és Harris büntetőivel tíz pontra tornáztuk az előnyünket, ami egyben a végeredmény is jelentette (75-85). 

Azt mondtuk a meccs előtt, hogy nagyon kellene egy idegenbeli siker. A fiúk kitettek magukért és végig vezetve fontos sikert értünk el Szegeden. 

Fotó (archív): Bálizs Zsuzsa 

2019. január 26. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás