Amit lehetett, az idén mindent megnyert U12-es csapatunk

Remek sikert értek el U12-es csapatunk tagjai, akik legutóbb Kecskeméten  szerepeltek, méghozzá sikerrel. A ZTE KK U12-es csapata az első  négy  fordulót követően a felsőházi rájátszásba jutott, ahol a Vas-Zala megyei régiót összevonták a Sopron és környéki csapatokkal.  Ezt követően további 4 forduló alatt kivívta, hogy az U12-es bajnokság Nyugati Régiós Bajnoka lett. Összesen 4 régió alakult ki, amelyek egyikének lettünk bajnokai. Az MKOSZ a Szakmai tornára Kecskeméti Jégtörő Mátyás, a Vasas, és a Sopron csapatát sorsolta össze a ZTE U12-es együttesével.

Ambrusné Bacsárdi Szilvia vezetőedző együttese Kecskeméten is megállta a helyét.  

- Izgalmas mérkőzésekre számítottunk – mondta Ambrusné Bacsárdi Szilvia. - Mivel nem sok lehetőségünk volt kilépni a régióból, ezért kíváncsian vártuk, más régió csapatai milyen játékstílust hoznak magukkal. A Kecskemét elleni mérkőzés egy nagyon harcos találkozót eredményezett, a Vasas pedig egy kifejezetten gyors kosárlabdát játszó csapat volt. Kicsit nehézkesen indult a torna a Kecskemét ellen, de így is fölényes győzelmet tudtunk aratni. A Sopron csapatával az előző fordulóban már találkoztunk, és egy kifejezetten hasznos, egál körüli mérkőzést játszottunk velük. Viszont itt,  a Szakmai Tornán egy 20 pontos győzelemmel zártunk ellenük. Erre a mérkőzésünkre azt tudom mondani, hogy amit tanultunk, meg tudunk valósítani a pályán, azt 100%-osan teljesítette a csapat. Egy igazi örömkosárlabda volt  ez a szezon végére. A Vasas kerete vegyes,  alacsony,  nagyon gyors játékosokból áll, és a mi csapatunknál magasabb fiatalokból. Éppen ezért nagy csatára készültünk ellenük, de szerencsére sikerült megtörnünk a gyors indításaikat, jó kizárásokkal mérsékeltük a magassági fölényüket. A  második félidőre egyértelművé vált, hogy az utolsó mérkőzés is a mi kezünkben van.

Csapatunk edzője  nem csak erre, a Szakmai Tornán nyújtott teljesítményre büszke, hanem az egész évben nyújtott  teljesítményre is. 
- Szeretnék gratulálni az egész csapatnak, amit meg lehetett nyerni a korosztály szabályai, játékrendszere szerint, azt sikerült megnyernünk – értékelt tovább. - Ám  igazán büszke, az év elejéhez képest mutatott fejlődésükre vagyok! Ouldamar Benett, és Bencze Gergő stabilan szállították a pontokat egész szezonban, és a korosztály meghatározói voltak, Nagy Milán, és Szalai Zétény pontjai mellett a negyedek nehezen megfogható embereit is meg tudták állítani. Örülök, hogy Zsédely Ákos a labdafelhozatalban, és a pontszerzésben is felvette a fonalat a második félévtől. Németh Benjamin kifejezetten jó pillanatokban tudott befejezni, kizárásai, és az ezáltal megszerzett lepattanók sokat segítettek, Péterfi Botond, Agárdi Roland kifejezetten jól lepattanózott az év során, és a besegítésekben a legtöbbet rájuk lehetett számítani. Az év legtöbbet fejlődött játékosi pedig Szöllős Máté és Kocsis Zalán lettek, akik kevesebb, mint egy év alatt tudtak felfejlődni a bajnokságnak erre a szintjére. Csizmadia Dávid hosszú sérülés után tért vissza, és tett a csapat sikerességéért. Valamint ne feledkezzünk meg a fiatalabbakról, akik tökéletes kiegészítő játékosai voltak a mérkőzéseknek, és főleg védekezésben nagyon sokszor lehetett rájuk extra feladatot bízni, Szak Titusz, és Németh Noel „Golyó”.

Kecskemét, Szakmai Torna, eredmények:  

Kecskeméti KA Jégtörő Mátyás – ZTE KK U12 72-88 (27-29, 25-28, 15-26, 5-5)
ZTE KK U12:  Bencze G. 32, Ouldamar B. 17, Nagy M. 10, Zsédely 10,  Szalai Z. 10, Szőllős 2, Németh B. 2, Németh N. 2, Kocsis 1, Péterfi 1, Csizmadia, Szak.  

Soproni Sportiskolás Bivalyok – ZTE KK U12 69-90 (17-32, 27-31, 23-23, 2-4) 
ZTE KK U12:  Bencze G. 26, Ouldamar B. 21, Nagy M. 17, Szalai Z. 8, Szőllős 7,     Kocsis 4, Zsédely 2, Szak 2, Németh B. 2, Németh N. 1, Agárdi, Péterfi. 

ZTE KK U12 – Vasas Akadémia 75-66 (25-16, 29-26, 21-18, 0-6)
ZTE KK U 12: Bencze G. 18, Nagy M. 17, Ouldamar B. 16, Szalai Z. 9, Szőllős 5, Zsédely 4, Péterfi 2, Szak 2, Agárdi 1, Csizmadia 1,  Németh B., Kocsis 1.   

2024. május 17. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás