Antóni Csanád készen áll a játékra

Sérülés miatt, hosszú kihagyás után újra munkába állhatott az idény elején Pécsről érkező játékosunk. Antóni Csanád legutóbb szeptember közepén, a Göcsej Kupán játszott, majd megsérült, ami hosszú rehabilitációval járt. Csanád újra a csapattal edz és reméljük hamarosan majd tétmérkőzésen is bemutatkozhat:

-Combhajlító izom sérülésem volt, konkrétan több helyen is be volt szakadva a combizmom, aminek a gyógyulási ideje elég hosszadalmas folyamat. Kaptam lézeres - és ultrahangos kezeléseket, jártam gyógytornákra, illetve reflexológiára. Mostanra sikerült olyan állapotba hozni a lábamat, hogy elkezdhessem a csapattal az edzéseket. Közel két hete kezdtem az intenzívebb tréninget és már a kontaktos mozgásokat is végezhetem. Nagyon jó érzés, hogy végre játszhatok. Jó letudni ezt az időszakot, mert kezdett monotonná válni, hogy lejöttem edzésre és csak néztem a srácokat. 

 

 

Még Ante Nazor irányítása alatt kezdted el a munkát, közben edzőváltás történt. Szerinted, miben hozhat változást az új edző?

- Ugye még nincs itt régóta, így azért nehéz messzemenő következtetéseket levonni, csak hogy közhelyet is mondjak. Ami látszik, hogy nagyon aprólékosan dolgozik, nagyon sokat magyaráz az edzéseken. Mindenféle kis hibát próbál pontosítani, ami egy teljesen új dolog. A játékostársaimon is látom, ez a fajta edzői szemlélet nem volt még jelen a karrierjükben. Ez egy új dolog. Igazából az edzés intenzitása és a játék szabadsága nem változott. Azt szeretné, hogy élvezzük a játékot. Nyilván keveset dolgoztunk még vele, így pontosítanunk kell majd a játékunkon, az összhangon. Ha összecsiszolódik a keret az új mesterrel, akkor ez szerintem jó lesz.

 

 

A kosárlabda mellett az utóbbi időszakban viszonylag sok időd volt mással foglalkozni. Miket szoktál csinálni a kosárlabdán kívül, illetve tervezed-e már a kosárlabda utáni életet?

- Még nem szeretnék belegondolni a kosárlabda utáni életembe. Nyilván gondolok már rá, de azért nem vagyok olyan öreg. Jelenleg vizsgaidőszak vége felé járok, ugyanis kosárlabda edzőnek tanulok a PTE-n. Úgyhogy most jelenleg a szabadidőmet az tölti ki, hogy a tanulnivalókkal foglalkozom. Mellette viszont szeretek filmet nézni. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2021. január 21. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás