Az akarat diadala! Kétszeri hosszabbításban győztük le az Oroszlányt

A 17. fordulóban ismét hazai pályán játszottunk. Ellenfelünk az MVM OSE Lions együttese volt. 

Zalakerámia ZTE KK- MVM OSE Lions 89-85 hu. (14-17, 31-17, 15-14, 15-27, 5-5, 9-5)
Zalaegerszeg, Jv: Praksch, Farkas, Nyilas

Zalakerámia ZTE KK: Wilson 7, Takács, Decosey 19/12, Holton 13/3, Barnett 36/18. csere: Németh 6, Horti 4, Parks 2, Csuti, Révész 2, Polster. edző: Emir Mutapcic 

MVM OSE Lions: Ihring 19/9, Tóth 3/3, Parrish 10/6. Minchev 26, Burns 14/3, csere: Ruják 8, Dorogi, Garamvölgyi 3/3, Molnár 2, Mucza. edző: Sebastjan Krasovec

A vendégeknek Milisavjevic és Carev sem játszott, míg nálunk csak a sérült Bonifert Bendegúz hiányzott. 

Két egymást követő támadásból is eredményes volt az OSE a találkozó elején (0-4). A 2. percben Decosey hármasával és Wilson büntetőivel már mi vezettünk (5-4). Jól védekeztünk és a labda is jól járt a támadásaink során. Az 5. percben Decosey szerelt látványosan, majd Takács adta fel zsákolásra Barnettnek a játékszert. Holton hármasával már négy ponttal vezettünk (12-8). A negyed második felében megtorpantunk támadásban, de az OSE sem jeleskedett a pontszerzésben. Sok hibával és pontatlanul játszottak a csapatok, főleg a küzdelem dominált. Az utolsó percben Ihring hármasával és Minchev duplájával megnyerte a játékrészt az OSE (14-17). 

Két perc elteltével Parks szerzett kosarat, de Tóth egy hármassal válaszolt (16-20). Keményen védekezett az OSE, ami nagyon nem ízlett nekünk. Barnett és Garamvölgyi is betalált kívülről (19-25). A negyed feléhez közeledve Horti dobott egy közelit, majd Barnett toldotta egy triplával és így egy pontra feljöttünk (26-27). A 17. perc elején Decosey egyenlített gól jó plusz fault akcióval, majd Holton szerzett egymás után két közelit (33-29). Krasovec mester már második alkalommal volt kénytelen időt kérni. A jó védekezés, pontos támadásokat eredményezett. Barnett nem tudott hibázni és két perc alatt 10 pontot, közte két hármast termelt (43-32). Megérdemelten kapott a szurkolóktól vastapsot Jordan! A félidő végén Minchev büntetőire még Decosey egy szép egyéni akcióból szerzett kosárral válaszolt (45-34), 

Jordan Barnett a félidőben már 20/12 pontnál járt. 

A nagyszünet után ismét lassan melegedtek be a fiúk, de mi fontos volt a védekezésünk masszív volt. Németh szerzett egy közelit, majd Decosey toldotta meg egy triplával (50-36). Parrish rázta meg magát és két hárompontossal zárkóztatta csapatát (52-42). Időt kértünk, hogy megtörjük az OSE lendületét, ami sikerült is. Németh segítette a gyűrűbe Holton lecsorgó dobását. Nem összpontosítottunk kellően és könnyű kosarakkal zárkózott a vendégcsapat (55-46). A 28. percben sokadik reklamálását követően technikait kapott Krasovec mester, amit Decosey pontra is váltott. Kivédekeztünk egy támadást és Révész közelijével értük el a hatvan pontot (60-48). A negyed végét végig támadhatta az OSE, de kosarat nem tudtak szerezni. 

Parrish egy középtávolival adta meg az alaphangot a vendég szurkolóknak, majd Burns és Minchev is kosarat szerzett és hat pontra olvadt az előnyünk (60-54). Emir Mutapcic magához hívta a fiúkat, hiszen ki kellett valamit találni, mert lendületbe jöttek a vendégek. Decosey törte meg a gólcsendet egy távolival, de sajnos Burns is betalált (63-57). Nagyon kellett Wilson közelije, de továbbra koncentrálnunk kellett, mert nem igazán játszottunk jól. Barnett fontos triplát szerzett, majd nagyot zsákolt (70-61). A vendégeknél Minchev vállalt sokat. Kiegyenlítődött a játék, minden pontért nagyot küzdöttek a csapatok. A 36. percben Németh eladta a labdát, majd látványosan szerelt, de Ihring hármasát nem tudtuk elkerülni (70-67). Parrish kipontozódott, ami jót is jelenthetett. Wilson passzából Holton szerzett közelit (72-67). De nem dőlt el még semmi. Büntetők ott, büntető itt, majd egy duplával egy kosárnyira olvadt az előnyünk (73-71). A 39. percben Ruják egyenlített (73-73). Holton nagy nehezen a gyűrűben gyömöszölte a labdát, a vendégek pedig időt kértek (75-73). Hosszan támadott az OSE és Ihring kiegyenlített és hosszabbításra mentette a mérkőzést (75-75). 

Mi kezdhettük a ráadást, de továbbra is bizonytalanok voltunk támadásban. Burns büntetőket hibázott, Decosey meg triplát szórt (78-75). Ruják távoli kísérlete kimaradt, Barnett faultot harcolt ki és büntetőivel, öt ponttal vezettünk (80-75). A harmadik perc végén a vendégek legjobbja Minchev sem hibázott a büntetővonalról (80-77). Minchev újabb faultot harcolt ki, amely után Horti pontozódott ki. Minchev csak egy büntetőt értékesített, majd a következő támadásukból Ihring egyenlített ki egy utolsó másodperces ziccerrel (80-80). Időt kértünk, de a támadásunk végén Wilson dobása kimaradt. A játékvezetők 7 másodperccel a vége előtt kettős hibát ítéltek Révész és Burns ellen. A vendégek nem tudtak kosarat szerezni, így jöhetett az újabb öt perc ráadás. 

Hosszan játszunk, de Holton végre betalál, majd Ihring is (82-82). Holtonnál három másodpercet fújnak, majd védőlepattanót szed. Barnett sokadszorra szerez fontos kosarat és védőlepattanót is (84-82). Garamvölgyi lépéshibáját követően ismét nem tudunk kosarat szerezni, de az OSE sem. Egy perc van hátra, Wilson kihagyja, Minchev egyenlít (84-84). Vajon lesz annyi erőnk, hogy megnyerjük ezt a kiélezett csatát? Barnett estében dob triplát!!! Wilson labdát szerez és ziccerével öt ponttal ellépünk. A végén Burns még három büntetőt dobhatott, de csak egyet értékesített. 

Nagy csatában sikerült legyőznünk a hajrában hatalmasat küzdő Oroszlányt!

Köszönjük a bíztatást szurkolóinknak!

2022. január 8. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás