Az akarat és a szív diadala

A 133. örökrangadót vívtuk az Egis Körmend ellen. Teljes kerettel, vághattunk neki a mérkőzésnek, amin remek hangulatot teremtettek szurkolóink. 

Zalakeráma ZTE KK - Egis Körmend 82-76 (23-21, 17-20, 25-12, 17-23)
Zalaegerszeg, 1800 néző, Jv: Földházi, Tőzsér, Vida

Zalakeráma ZTE KK: Bibbins 5, Johnson 9/3, Williams 15/6, Szabó 18/3, Agafonov 23, csere: Simon 2, Djuric 8, Doktor-, Gulyás-, Bagó 2, edző: Bencze Tamás

Egis Körmend: Turner 12/3, Edwards 20/6, Oroszi 3/3, Ferenc 9/6, Taylor 17, csere:Kastrati 9/3, Németh -, Varnado 4/3, Durázi 2, Takács-. Edző: Matthias Zollner

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, ahogy egy rangadóhoz illik. Agafonov ismerte fel a remek helyzetet és könnyű ziccert dobott. Oroszi triplájára Williams válaszolt, majd Taylor zsákolt (5-5). Szabó remekül centerezett, majd egy labdaszerzés után Williams szerzett egy közelit. Agafonov triplájánál minden kéz a magasba csapott (11-5). Jól védekeztünk és a vendégek nem tudtak a megszokott ritmusukban játszani. A 4. percben Johnson labdaszerzése és ziccere után a Körmend időt kért (14-5). Agafonov 2+1-vel már tíz fölé kúszott az előnyünk (17-5). A negyed felénél Edwards büntetőjével mozdult el a holtpontról a vendégcsapat (17-6). A 6. percben Edwards triplája után Bencze Tamás kért időt (17-9). Turner zsákolása után Szabó büntetőivel tartottuk előnyünk (19-11). A negyed vége a vendégeké volt, akik Edwards vezérletével ledolgozták hátrányukat és kiegyenlítettek (21-21). A végén Djuric zsákolásával megnyertük a negyedet (23-21). 

A második negyed elején Edwards egyenlített. Bibbins a 13. percben egy remek egyéni akció végén szerezte meg első egerszegi pontjait, ráadásul faulttal együtt (26-23). Edwards egyedül vitte a hátán a Körmendet. A 14. percben Szabó közelije után Taylor 2+1-vel egyenlítettek ki a vendégek (28-28). A negyed felénél Bibbins és Djuric pontjaival kerültünk némi előnybe. Szorítottunk a védekezésünkön és ez nem ízlett a Körmendnek. Agafonov gyorsan berámolt két közelit, közte pedig Williams zsákolt látványosan. Zollner mester időt is kért (38-31). A rövid taktikai szünet után Ferenc szerezte meg első pontjait (38-34). Hazai időkérés után Ferenc szerzett hárompontost a sokadik próbálkozása után, majd Turner ziccerével fordított a vendégcsapat. Újabb kimaradt dobás és Taylor közelijével már három ponttal ment a Körmend (38-41). A végén egy utolsó másodperces Agafonov tempóval egy pontra faragtunk a hátrányunk a nagyszünetre (40-41). 

Másfél perc elteltével egy labdaszerzés után Johnson nyitott egy távolival, majd Agafonov forgatta be védőjét és szerzett egy közelit. Újabb kivédekezett támadás után Williams faulttal együtt dobott ziccert, majd pontosan büntetőzött (48-41). A 23. perc elején Edwards szakította meg egy pillanatra a rohanásunkat. Williams hármas, majd Bibbins remek passzából Agafonov ziccer és már 12-2-nél jártunk (52-43). Nagyot játszottak a fiúk, jól védekeztünk. A 26. percben Williams újabb hármasával már 12 ponttal vezettünk (57-45). Ferencz ellen támadót ítéltek, Agafonov pedig nem hibázott a vendég gyűrű alatt (59-45). A hajrában kicsit kapkodtunk, és két labdát is eladtunk, ezért időt kértünk. Agafonov újabb kosara lelkesítette a közönséget, majd Simon büntetőzött pontosan (63-49). Kastrati ellen támadót fújtak a sporik, az oldalbedobásból Bibbins száguldott el az oldalvonal mentén és Djuricsnak adott gólpasszt (65-49). Az utolsó fél percben a figyelmetlenségünket kihasználva két kosarat is dobott a Körmend (65-53). 

Mi kezdhettük a záró negyedet, amit egy Djuric közelivel nyitottunk. Jó védekezés és egy Bibbins gólpassz Szabónak (69-53). Nagy volt a rohanás a pályán. A 33. percben Szabó hármasával tovább távolodtunk (72-56). Kastrati hintett egy távolit, majd Szabó szerzett egy közelit faulttal együtt (74-59). A Körmend távoli dobásokkal operált, több, kevesebb sikerrel. Extázisban játszottak a fiúk. Doki kétszer is remekül védekezett, ami labdát ért nekünk. A negyed feléhez érve Turner ziccerével tíz pontra zárkóztak a vendégek (74-64).  Időt kértünk, de nem sikerült a rövid szünet után kosarat dobnunk. Kemény utolsó négy perc következet, de mi voltunk előnyben. Edwards triplát szórt, Agafonov meg fontos közelit (76-67). Újra Edwards következett egy duplával, meg Taylor egy közelivel (76-71). Időt kértünk. Kicsivel több, mint két perc volt hátra. Johnson kimaradt ziccerét Szabó tette vissza, majd Ferencz hintett egy távolit (78-74). Forrósodott a levegő körülöttünk. Johnsont szerelték, Turner meg két büntetőt hibázott. Az utolsó percen belül Williams dobása kimaradt, Szabó odaütött, a vendégek sportszerűtlent reklamáltak, de nem volt az. Taylor kosarával két pontra zárkózott a Körmend. Labdát veszettünk, de nem tudott élni a lehetőséggel a vendégcsapat. 10 másodperc volt hátra, amikor Durázi sportszerűtlent kapott, Agafonov meg bedobta a büntetőit (80-76). A labda a miénk maradt, Szabónak meg odaütöttek, aki szintén nem hibázott büntetőt (82-76). 

Teljes kerettel, remek közönség előtt hatalmas csatát nyertünk meg!

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2019. december 7. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás