Az alapszakasz hajrájába fordulunk

Közel egy hónap után folytatódnak az alapszakasz küzdelmei. Ma este 18 órától az Alba Fehérvár együttesét fogadjuk. Nincs könnyű helyzetünk, hiszen az elmúlt időszak nem volt zökkenőmentes, a felkészülés sem úgy alakult, ahogy szerettük volna. 

„Majdnem egy hónap szünetünk volt, amely időszak alatt nagyon sokat edzettünk. Sajnos nem tudtunk felkészülési mérkőzéseket játszani, mert a felkészülés egyes szakaszaiban megfázásos betegségek miatt estek ki játékosok és nem tudtunk egyenletes edzésmunkát végezni.”- tájékoztatott Emir Mutapcic vezetőedző.

Az Alba Fehérvár ellen, nehéz mérkőzésre számít a szakvezető:

"Mivel nem játszottunk felkészülési mérkőzést, ezért kiestünk a játék ritmusból, így emiatt is biztosan nagyon nehéz összecsapás lesz. Ha győzni szeretnénk, akkor elsősorban a tranzíciós védekezésünkre és a lepattanók megszerzésére kell odafigyelnünk, hiszen az Alba egy nagyon egységes, atletikus és jó csapat, akik kintről és palánk alól is veszélyesek. Vojvoda Dávidra különösen oda kell figyelnünk, de Stark, aki egy jól dobó irányító, emellett védekezésben és támadásban is agresszív, védése kulcsfontosságú lesz ezen a mérkőzésen. Készen kell állnunk arra, hogy a találkozó elejétől kezdve egészen a lefújásig küzdjön a csapat, és ha a fenti dolgokra figyelni tudunk, akkor lehet esélyünk a győzelemre.”

A Fehérvár elleni összecsapás előtt Quenton DeCosey-t kérdeztük:

 


Az új járványügyi szabályok értelmében már nem kötelező a védettségi kártya a mérkőzések látogatására és a maszkhasználat is megszűnt a zárt térben rendezett sporteseményeken.

2022. március 12. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás