Az eddigi legjobb játékunkra lesz szükség szombaton a Falco ellen

Csapatunkra szombaton 17 órától ismét egy nagy tradíciókkal rendelkező párharc vár, ugyanis a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vendége lesz együttesünk. A két csapat korábbi rivalizálására felesleges bővebben kitérni, a Körmend elleni meccsek mellett ma már a szombathelyiekkel vívott találkozók leginkább azok, melyekre mindkét tábor leginkább készül. 

Nos, a Falco a regnáló bajnok, nagyon erős kerettel rendelkezik és a most zajló bajnokságban is a bajnoki cím egyik, ha nem a legnagyobb várományosa. A nyáron nagy változások történtek a vasiaknál, hiszen négy válogatott játékosuk (Váradi Benedek, Benke Szilárd, Somogyi Ádám, Golomán György) igazolt el tőlük, de persze az eddigi eredményeik is azt igazolják, hogy csapatuk ereje megmaradt. Milos Konakov vezetőedző továbbra is számíthat két, szintén válogatott magyar kosarasára, Keller Ákosra és  Perl Zoltánra, akik továbbra is húzóemberei a Falcónak, jó légiósok érkeztek, s olyan összetételű kerete van a vasiaknak, hogy 4-6 játékos is képes meccsenként tíz pont fölött  dobni. 

A listavezető szombathelyiek szerdán a korábbról elhalasztott mérkőzésüket pótolták, hiszen a vasiak a Bajnokok Ligája csoportkörtében is érdekeltek. Perl Zoltán vezérletével győzött a Falco (84-77) Pakson, szombaton pedig következhet a Zalakerámia ZTE KK elleni derbi. Csapatunk legutóbb kikapott ugyan Szolnokon, a másik bajnokesélyes otthonában 4 ponttal (84-80), de ha kevesebbet hibázunk, meglepetés is születhetett volna. Most a bajnokság – csapatunk szemszögéből nézve - egyik rangadója következik, de a 10. forduló talán legérdekesebb találkozója is a szombati összecsapás lesz. Nem véletlenül kerül képernyőkre a párharc, amit a televízió is közvetít. 

Együttesünkben mindenki harcra kész, így Németh Ákos, aki már Szolnokon is pályára lépett rögzítőkötéssel a kezén. Szombathelyen a Falco KC lesz az esélyes, amit vezetőedzőnk Sebastjan Krasovec is megerősített, de csapatunk számíthat szurkolóink biztatására is, valamint az idegenbeli bravúr lehetőségéről egy pillanatra sem mondunk le. 

- Ezen a mérkőzésen hazai pályán a Falco számít az esélyesebb csapatnak, melynek kiegyensúlyozott együttese van, minden poszton legalább két jó játékossal - vélekedett Sebastjan Krasovec a meccset megelőzően. - Ahhoz, hogy meglepetést tudjunk okozni, egészen biztosan a szezon eddigi legjobb játékát kellene nyújtanunk. Nem engedhetünk meg magunknak annyi eladott labdát, mint a Szolnok ellen, hiszen a szombathelyieké van annyira tapasztalt együttes, hogy ezeket kíméletlenül megbüntesse. Nehéz mérkőzésre számítok, amelyen mindenkitől negyven perc összpontosítást és csapatjátékot várok, mert csak akkor lesz esély a meglepetésre.

Csapatunk kapitánya, Keller Iván testvérével, Keller Ákossal néz majd farkasszemet a pályán, de együttesünk játékosa azt mondta, ez már nem újdonság számára. 

- A Falco ellen már több meccset játszottam úgy, hogy Ákos a vasiak kosarasa volt. Tavaly például a Szegeddel mi győztük le a legtöbbször őket a bajnokságban. Otthon, majd a Magyar Kupában is nyertünk ellenük és a rájátszásban is sikerült egyszer felülkerekednünk. Mondhatnám azt is, hogy tudom mi a siker receptje a Falco ellen, de tudjuk, hogy nagyon erős csapatuk van és nagyon jó játékosok alkotják csapatukat. A szombathelyiek szerdán elmaradt meccset pótoltak, nekünk volt időnk egy kicsit frissíteni a héten, de nagy koncentrációra lesz szükségünk szombaton. Tudjuk, hogy szurkolóinkra megint számíthatunk és nagyon jó érzés az, hogy idegenben is ott vannak mindenhol. Valóban ők a mi hatodik játékosunk - nyilatkozta a meccs előtt Keller Iván.

A találkozó felvezetésére Petar Rakicevicset kértük:

 

Ahogy korábban jeleztük, a vendégjegyek elfogytak. A rendőrség azt kéri az egerszegi szurkolóktól, hogy egy órával a kezdés előtt, vagyis 16 órára érkezzenek meg a Decathlon áruház parkolójához (9700 Szombathely, Bálványkő u. 3.), ugyanis onnan rendőri jelenlét mellett lesznek elkísérve a Savaria Aréna vendégparkolójába.

2022. december 2. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás