Az első negyed döntött Szombathelyen

Az elődöntő első összecsapását Szombathelyen rendezték. Az első negyedben nagy hátrányt szedett össze csapatunk. A második félidőben jobb ritmusban játszottak a fiúk, de hat pontnál közelebb nem tudtunk visszajönni, így a rossz kezdés döntőnek bizonyult a párharc első összecsapásán. 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely- Zalakerámia ZTE KK 90-80 (30-13, 18-22, 27-25, 15-20)
Szombathely, Aréna Savaria, Jv: Földházi, Praksch, Nagy 

Falco KC: Pot 28/15, Kovács, Cowels 11/3, Tiby 14/6, Keller 6, csere: Perl 22/3, Barac 7/7, Sövegjártó 2, Krivacevic. edző: Milos Konakov

ZTE KK: Trice 14/3, O’Reilly 23/15, Keller 2, Csuti 1, Smith 14. csere: Rakicevic 13/3, Ostojic 10, Zsiros 3/3, Polster, Németh.  Edző: Sebastjan Krasovec

A labdarúgó Magyar Kupa döntője ellenére szinte megtelt a vendégszektor zalaegerszegi szurkolókkal.

Az első perc végén Smith szerezte az elődöntő első kosarát, majd Pot pillanatai következtek, aki képtelen volt hibázni. A 3. percben O’Reilly közelijével 9-7-re zárkóztunk, de Pot keze ismét elsült távolról és a házigazda 16-7-re ellépett. Nem találta a ritmust csapatunk, így könnyű kosarakkal távolodott a Falco. Pot hat perc alatt 15 pontot termelt, közte négy hárompontost. A 7. percben Smith büntetőivel törtük meg a gólcsendünket. A hajrában sem változott a játék képe és magabiztosan vezetett a címvédő (30-13). 

A második negyed elejét valamivel aktívabban kezdtük, de a védekezésünk továbbra sem működött jól. A 13. percben Barac duplájával már húsz ponttal vezetett a címvédő (38-18). Krasovec mester sokat cserélt, próbálta megtalálni a legütőképesebb ötösét, kevés sikerrel. A negyed felénél O’Reilly szerezte csapatunk első hármasát, ami meghozta a kívánt lendületet. Rakicevic és O’Reilly pontjaival zárkóztunk, utóbbi újabb hármast szerzett és belemenést is vétett. Sikerült tíz ponton belülre zárkóznunk (42-33). A félidő vége újra a hazaiaké volt és magabiztosan vezettek (48-35). 

A nagyszünet után valamivel jobb ritmusban kezdtünk, mint az tettük az első félidőben. O’Reilly és Trice is hármast szerzett. Kezdtük felvenni a meccs ritmusát és csökkenteni a hátrányunkat. A 23. percben Keller közelijével tíz ponton belülre zárkóztunk (56-47). Hazai oldalon Perl és Pot hozta a pontokat és tartotta a Falco a tíz pontos különbséget (59-49). A 27. perc elején Zsiros távolijával újra tízen belülre kerültünk, de Perl hármasával visszaállt a rend (64-54). A negyed végén rossz döntéseket hoztunk támadásban és nem tudtuk megállítani a házigazdát a pontszerzésben, így ismét húsz pont közelébe nyílt az olló. A negyed végén O’Reilly hármasával zárkóztunk (75-60). 

A záró negyed elején úgy tűnt ugyanabban a mederben csordogál tovább a találkozó, mint eddig, de a 33. percben végre lendületbe jöttek a fiúk és 80-65-ről elkezdtünk zárkózni. 9-0-s futással 80-74-re visszajöttünk. Időt kértek a hazaiak és ez kizökkentette csapatunkat jó ritmusából. A vasiak már nem engedték ennél közelebb csapatunkat és végül 90-80-ra megnyerték a találkozót és 1-0-ra vezetnek a párharcban. 

Fotó: Jóna István

2023. május 3. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás