Az első negyedben szerzett előnyét megtartotta a Kaposvár

A hetedik fordulóban a Kaposvár vendégei voltunk. Sajnos a mérkőzés első öt percét leszámítva csak futottunk az eredmény után és fájó vereséget szenvedtünk. 

Kaposvári KK- Zalakerámia ZTE KK 84-69 (27-11, 17-19, 17-17, 23-22)
Kaposvár, Jv: Földházi, Ádám, Balogh.

Kaposvári KK: Johnson 21/12, Shepherd 9/3, Lilov 5/3, Hendlein 12/6, Spica 13, csere: Halász 6/3, Markovic 5, Harazin 5, Baki 8/6. edző: Fekete Ádám 

Zalakerámia ZTE KK: Ware 21/15, Thompson 14, Gliebov-, Szabó 5, Agafonov 22, csere: Papp 7/3, Doktor-, Durázi-, Gulyás-, edző: Bencze Tamás

Mindkét oldal nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe. Thompson büntetőjével, majd Ware ziccerével szereztünk vezetést (0-3). Shepherd egyenlített egy távolival a 2. perc elején, majd Johnson és Hendlein hármasaival ellépetek a hazaiak (11-5).  Próbáltunk kapaszkodni, de nem sikerültek a dobásaink. A negyed felénél Hendlein hármasával már 11 ponttal vezetett a Kaposvár (18-7). Agafonov közelije után, Shepherd és Spica pontjaival növelte előnyét a vendéglátónk (22-9). A hajrában tovább romlott a helyzetünk, mivel Johnson utolsó pillanatban eldobott távolija is beesett a gyűrűnkbe (25-9). Az utolsó percen belül Thompson szerzett egy közelit, de a 10 pontig jutó Johnsonnak még volt egy válasza (27-11). 

Ware nagyon messziről szerezett egy távolit, majd Shepherd büntetőzött pontosan (29-14). Agafonov pontjaival araszoltunk felfelé, de jött Halász és egy hárompontos (32-18). Papp Péter is megmutatta, hogy jól ismeri a kaposvári gyűrűt és hintett egy hármast, de a hazaiaknak, Halász révén erre is volt válaszuk (35-21). A negyed felénél Agafonov és Hendlein váltott kosarat, így a különbség nem változott. A Thompson és Spica pontjai után is maradt a közte 15 (40-25). Nehezen tudtuk feltörni a hazai zónát. A hajrában már 18 ponttal is vezetett a Kaposvár, amit Thompson büntetőjével és Ware triplájával csökkentettünk a nagyszünetig (44-30). 

A harmadik negyed első perceiben sem történt nagy változás a játékunkban. Spica büntetőjére Szabó közelije volt a válaszunk, majd egy labdaeladás után Lilov ziccerezhetett egyedül (49-32). Bencze Tamás egyből időt is kért. A 23. perc elején Ware szórt egy triplát, majd Hendlein duplájára Agafonov kettese érkezett (51-37). Spica kétszer is rossz helyre passzolt, Agafonov pedig éppen mellőle szerzett újabb kosarat (51-39). A negyed felénél Johnson büntetői törték meg a hazai gólcsendet. Thompson ziccere tovább faragott a hátrányunkon (53-41). A hajrában Johnson pontjaival tartotta előnyét a Kaposvár. Thompson labdaszerzése után Papp szerzett könnyű ziccert (56-43). Az utolsó percen belül Agafonov pontjaira Baki hármasa érkezett. Tíz másodperc volt hátra, amikor Agafonov szerzett még egy duplát (61-47). 

A zár negyed első támadásában Markovic verte meg Durázit, majd Papp szerzett szép kosarat. Baki hármasával erősítette meg vezetését a Kaposvár, aki egy duplát is szerzett Thompson közelije után (68-51). A 34. perc elején, ami Thompsonnak nem sikerült, az Johnsonnak igen, mármint hogy triplát dobjon (71-51). A hazaiaknak az is belefért, hogy Spica ziccert hibázzon. Lilov hármasával és Markovic duplájával tovább mélyült a szakadék a csapatok között (76-53). Időkérésünk után Ware szerzett egy triplát, majd Fekete Ádám kért időt (76-56). A 37. percben Thompson büntetőire Johnson hintett egy triplát, majd Ware is beszórt egyet. Thompson ejtése után újra időt kértek a hazaiak (79-63). Az utolsó percben Harazin gyors egymásutánban szerzett két duplát és egy büntetőt. A végén Agafonov és Ware kozmetikázta az eredményt. 

Az első negyedben nagy előnyt adtunk a Kaposvárnak és ezt követően pedig védekezésben és támadásban is gyengén teljesítettünk. Kedden Kosterneuburgban játszunk az Alpok-Adria Kupában, majd pénteken, TV-s meccsen fogadjuk a Paks csapatát. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2018. november 10. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás