Az első nyolc közé kerülés a cél - hangzott el a szurkolói ankéton

Szurkolói ankétot hirdettünk keddre és nagyon sokan jöttek el a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokba meghirdetett találkozónkra. Sőt, többen már jóval korábban érkeztek, hiszen lehetőséget biztosítottunk, hogy csapatunk mai edzésébe is belenézhessenek hűséges szurkolóink. 

A sportcsarnok büféjében aztán még többen lettek, elsőként Török Róbert, klubunk ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket. Azzal kezdte ügyvezetőnk, hogy megköszönte csapatunk, a Zalakrámia ZTE KK minden tagja  nevében szurkolóink támogatását az előző szezonban és azt is, hogy a drukkereink példásan segítették a csapatot. Olyan hangulatot varázsoltak valamennyi hazai (és persze az idegenbeli) találkozónkon, ami nagyban hozzájárult az előző kiírásban elért negyedik helyezésünkhöz. Ügyvezetőnk a minimális célkitűzést az első nyolc közé kerülésben jelölte meg. 

Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere, a tulajdonos önkormányzat  nevében szintén köszöntött mindenkit. Mint fogalmazott, a város célja, hogy továbbra is Zalaegerszeg városához kötődő klub legyen a férfi kosarasoké, amihez biztosítja a menedzsmentnek a működés feltételeit. 

- Az elvárás most is az, hogy egy szerethető csapat legyen a Zalakerámia ZTE KK, és kivívja újra az első nyolc közé kerülést. Bízunk benne, hogy az előttünk álló szezon is sikeres lesz – mondta Bali Zoltán.

A városvezető a sportcsarnok felújításával kapcsolatban elmondta, hogy a korábban bejelentett tervek jelenleg állnak, de a város nem ül ölbe tett kézzel. Saját erőből tervezi a játéktér felújítását és energetikai fejlesztését megoldani, egyúttal azt is bejelentette: a nehezedő energiaárak ellenére sikerült kedvező szerződést kötni a szolgáltatókkal, így a csapat nem kényszerül majd másutt edzeni. 

Bencze Tamás szakmai igazgatónk úgy fogalmazott, hogy nem lett kevesebb rivális együttes, de mint mondta, szerinte jó csapatunk lesz. Az új vezetőedzővel kapcsolatban kifejtette, hogy nyitott személyiségű edző érkezett a cseh Lubomir Ruzicka személyében, akinek a szakmai múltja is szimpatikus volt. Az igazolásokra rátérve kiemelte, hogy sikerült Tóth Ádámot hazacsábítani, amit mindenképpen szerettek volna, Csátaljay Péter személyében pedig nemhogy egy utánpótlás-válogatott kosarassal gazdagodtak, hanem a felnőtt válogatottba is bekerült kosarassal. Vele kapcsolatban az elvárások még nem lehetnek olyan mértékűek, mint egy kiforrott játékossal szemben. A légiósokkal kapcsolatban az volt a cél, hogy egymással jól együttműködő játékosokat találjanak. Danilo Ostojic személyében pedig hosszú idő után sikerült megtartani egy külföldi kosarast. Bencze Tamás azt is elmondta,  szerettük volna az elmúlt szezon egyik közönségkedvencét, Liam O’Reilly-t is megtartani, zajlottak a tárgyalások. Akkor is megkerestük őt, amikor Delano Spencer távozott, de O’Reilly másik bajnokságban szeretné kipróbálni magát. 

Vezetőedzőnk, Lubomir Ruzicka először találkozott nyilvánosan csapatunk szurkolóival és elárulta: két éve a Paks is hívta. Akkor viszont úgy érezte, hogy neki még van feladata a Basket Brno együttesénél és nem szerette volna azt megszakítani, amivel később bajnoki bronzérmet szerzett és cseh kupaezüstöt. 

- Tizenöt évet dolgoztam a cseh bajnokság élvonalában, és amit vállaltam, azt elvégeztem – szögezte le Lubomir Ruzicka. - Kihívásra vágytam, volt lengyel ajánlatom is, de a Zalakerámia ZTE KK megkeresése nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Számomra fontos a közönség jelenléte és amit láttam, hogy itt szinte őrült szurkolók vannak. Ha nyer a csapat, akkor főleg, ha nem nyer, akkor persze nem… De ez is kihívás, hogy Ti mindig boldogok legyetek…

Szakvezetőnk ezt követően hosszasan ecsetelte, hogy a játékosok kiválasztásnál mi volt a döntő. Volt, akivel már együtt dolgozott korábban, mást kapcsolatai révén ajánlották neki. Amikor Tóth Ádám neve szóba került, hogy szeretnénk hazahozni, úgy fogalmazott: szinte örömujjongásban tört ki, mert ő is szerette volna, ha csapatunk saját nevelésű játékosa hosszú idő után visszatér. Ami a szakmai munkát illeti, számít a fiatalokra, folyamatosan figyeli a klubnál a fejlődésüket. Szerinte nem az életkor számít, hanem a teljesítmény és ezt követi csapatunknál is. Megjegyezte még: nagyra értékelte Keller Iván gesztusát, aki magától ajánlotta fel, hogy átadja a csapatkapitányi karszalagot a hazatért Tóth Ádámnak.  

Természetesen együttesünk új csapatkapitánya, Tóth Ádám is ott volt szurkolói ankétunkon. 

- Amikor utoljára Egerszegen játszottam, még fiatal tacskó voltam, de boldog és motivált vagyok, hogy hazajöttem – mondta Tóth Ádám, azaz „Dusán”, ahogy kosarasberkekben becézik. - Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy olyan szerepkört tölthetek be, amit korábban olyan játékosok töltöttek be ebben az együttesben, akikre mindig felnéztem. Szeretném bizonyítani, hogy nem vagyok még annyira öreg és velem is elérjük azt a célt, amit a csapat vezetése és ti, szurkolók is szeretnétek.

Ezt követően a szurkolói kérdések következhettek, de valaki megjegyezte: annyira kimerítő és részletes volt csapatunk vezetőinek tájékoztatása, hogy szinte mindent megválaszoltak. Természetesen így is felmerült néhány felvetés, amire a jelen lévők választ kaphattak.    

Szurkolóinknak köszönjük, hogy megtisztelték ankétunkat, legközelebb pedig hazai pályán, a jövő hét végi Göcsej-kupán találkozhatnak együttesünkkel.  

Fotó: Katona Tibor

2023. szeptember 5. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás