„Az én időmben még dupla kézzel, alulról hajították a büntetőt.”

Kevés olyan zalaegerszegi van, aki ne emlékezne Bornyák Róbertre, aki a ZTE FC és a ZTE KK gyúrói feladatait is ellátta. Kevesen tudják viszont, hogy dolgozott a Budapest Honvédnál, Ausztriában, Sopronban, valamint a férfi kosárlabda válogatott masszőre volt évekig. Az elmúlt években kicsit eltávolodott a szakmától:

-Amikor Lendvai Miklós a ZTE FC kispadjáról távozott, akkor az egész stábnak távoznia kellett. Az elmúlt időben a Miki által alapított kivitelező cégnél dolgoztam. A klub megkeresésén nem sokat gondolkodtam, hamar igent mondtam a feladatra. 

Milyen volt visszatérni a profik világába?

-Vegyes érzéseim voltak, mikor bementem az öltözőbe, de lassan visszatér minden. Ez olyan, mint a bringázás, nagyon nem lehet elfelejteni. Rengeteg emlék tör elő belőlem, amik nagyon kedvesek a szívemnek.

Robi visszatért a korábbi sikerek helyszínére és csapatunkat segíti munkájával. Az idő múlásával a szakma is fejlődött és változtak a szabályok is. 

-Ebben az öt évben a régi kollegákkal, aktív masszőrökkel tartottam a kapcsolatot. Segítettem itt –ott ahol tudtam, de nem ez volt a fő profilom. Minden fejlődik, de nem markánsan, így nem volt nehéz visszarázódni ebbe a közegbe. Talán a rehabilitációban érzek változást, ahol kevesebb feladatunk van, mint azelőtt.

Mi az első benyomásod a csapattal, a közeggel kapcsolatban? 
-A sportcsarnok és az öltöző megváltozott, mióta nem voltam itt. A szakmai stábot a vezetőket ismertem és a játékosok közül a Szabó Zsoltot ismerem, a fiatalokkal még ismerkedem. Gulyás Milánról például  az édesapja jut eszembe, akivel együtt dolgoztunk anno a válogatottban. Összességében pozitívak az első benyomásaim. Bencze Tamás néhány szabályváltozásra felhívta a figyelmemet a beszélgetésünkkor, hiszen az én időmben még dupla kézzel, alulról hajították a büntetőt. 

Boronyák Róbert örült annak, hogy nagyon sokan köszöntötték a közösségi portálon visszatérése alkalmából, ahogy ő fogalmazott Jó érzés, hogy nem felejtettek el!”

Sok sikert kívánunk a kosárlabda közösségünkben!

2019. augusztus 15. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás