Az idény legjobbjait díjazták

Hagyományosan a szezon végén a Zala Vármegyei Kosárlabda Szövetség díjazta az idény legjobbjait felnőtt és utánpótlás szinten. A díjátadót kedden az Arany Bárány Hotelben tartották. 

A díjátadó ünnepség története 1990-től íródik, amikor az országban elsőként a Zala Megyei szövetség díjazta az év legjobb kosárlabdázóit. 

Az ünnepség elején Szücs József, a Zala Vármegyei Kosárlabda Szövetség elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, külön kiemelve a díjazottakat. Zalaegerszeg város részéről Velkey Péter kulturális főtanácsadó idézte fel, miként kötődik a kosárlabdához és miért fontos ez a sportág a térségnek és a városnak. A díjátadón részt vett z MKOSZ főtitkára, Bodnár Péter, aki értékelte az elmúlt bajnoki évet, kiemelve, hogy a színvonal és a nézőszám emelkedett, de emellett a szövetségnek és a kluboknak is nagy kihívásokkal kellett szembenézniük. 

A köszöntők után a díjátadó ünnepség következett. A díjazottak a pályafutásukat bemutató, méltató gondolatok után vehették át elismerésüket. 

A legjobb női utánpótlás játékosnak Szilágyi Lucát  (Kanizsai Vadmacskák SE) választották, míg a legjobb női felnőtt játékosnak járó elismerést  Kovács Georgina (ZTE NKK) vehette át. A legjobb férfi utánpótlás játékos elismerést Szalay Domonkos (Zalakerámia ZTE KK)  kapta, a legjobb felnőtt férfi játékosnak pedig Tóth Ádámot (Zalakerámia ZTE KK) választották. A Dr. Villányi Antal Bajnokság legjobb játékosa címet Tóth Olivér (Egerszeg AC) érdemelte ki. A szezon legjobb edzője díjat Matthias Zollnernek  (Zalakerámia ZTE KK) ítélte oda a szövetség. 

A díjtáadó végén a „Kosárlabdáért Zala Megyében”  elismerést Gergály Gyula vehette át. A 90 éves sportvezető irányította a ZTE labdarúgó és kosárlabda szakosztályait és a volt a klub elnöke is.

2024. június 4. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás