Az újonc Pécs ellen sem szeretnénk lendületet veszíteni

Hazai pályán folytatódik a bajnokság A-csoportos felnőtt csapatunk számára és olyan ellenfél érkezik, amely még nem szerepelt soha bajnoki találkozón nemcsak a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban, de Egerszegen sem. Egészen pontosan, a felnőtt férfi csapatával, hiszen a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia (NKA) és a Rátgéber Akadémia utánpótlás csapatai már többször megfordultak itt. 

Pénteken 18 órától most az akadémiai háttérrel rendelkező NKA Universitas Pécs együttese lesz a vendég Zalaegerszegen, amely újonc az élvonalban, miután megnyerte a legutóbbi NB I. B-csoportos bajnokságot és jutott fel az élvonalba. A pécsiek eddig három vereségük mellett két győzelmet könyveltek el, eddig megverték a Paksot, múlt szombaton pedig hazai pályán a DEAC ellen is nyert Goran Tadic együttese. Tehetséges fiatal játékosaik, valamint tapasztalt kosarasaik is vannak légiósok mellett, de persze a filozófiájuk egyértelmű: hazai, magyar tehetségeket kinevelni. 
Ami csapatunkat illeti, a múlt pénteki Körmend elleni siker után egészen biztosan jobban ment a munka és a készülődés a Pécs elleni találkozóra, mint mondjuk, ha kikaptunk volna. A baranyaiak erényeivel tisztában van szakmai stábunk, ennek megfelelően készülünk az újabb találkozóra. Három győztes meccs után idehaza nem lehet más cél, mint a negyedik  siker, de nézzük, mit mond minderről vezetőedzőnk, Lubomir Ruzicka. 

-  Hétfőtől már az újabb hazai mérkőzésre készülünk, de továbbra is a sérült Szalay Domonkos és Tomas Lekunas nélkül, aki betegséggel küzd, s pénteken meglátjuk, hogy készen áll-e a játékra – nyilatkozta az újabb találkozó előtt vezetőedzőnk. - A Pécs egy nagyon agresszív, egész pályát érintő védekezést játszik, s próbál tempós kosárlabdát játszani. Olyan csapat, amely nagyon sok energiával rendelkezik a lepattanózásban is. Összességében egy kemény és fizikális mérkőzésre számítok, de idehaza játszunk, és szeretnénk még tovább javulni. A legutóbbi, Körmend elleni mérkőzés után nem szeretnénk elveszíteni a lendületet, éppen ezért mindenki a játékra és a pénteki mérkőzésre koncentrál, s nem szeretnénk hibázni.

A sportcsarnok pénztárai és a kapuk is 17 órakor nyitnak pénteken, és továbbra is arra biztatjuk szurkolóinkat, hogy éljenek az online elővételi lehetőséggel, ami az ő kényelmüket szolgálja. 

Sportszerű biztatásukkal segítség csapatunkat és zúgjon a „Hajrá, Zete!” pénteken este is! 

2023. november 2. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás