Az újoncot is legyőztük

Első idegenbeli mérkőzésünkön az újonc Tehetséges Fiatalok csapatának vendégei voltunk. A második negyedtől érvényesült a papírforma és magabiztosan nyertünk az első hazai élvonalbeli mérkőzését játszó fővárosiak ellen. 

Serco-TF Budapest - Zalakerámia ZTE KK 62-87 (18-21, 12-26, 19-21, 13-19)
Budapest, Ludovika Aréna, Tőzsér Dénes, Balog György, Horváth Csongor Béla (dr. Valovics István)

Serco-TF Budapest: Krnjajski 4, Buzás 2, Mclane 19/6, Taylor 6, Sarenac 15/9, csere: Szobi 5/3, Filipovic 7, Beák 4, Kozma-, edző: Merim Mehmedovic

Zalakerámia ZTE KK: Ware 15/3, Thompson -, Gliebov 10/3, Szabó 30/18, Agafonov 10, csere: Doktor 8/6, Durázi 7/3, Gulyás 5/3, Farkas-, Papp 2, Kovács-, Kis-. Edző: Bencze Tamás

Sarenac szerezte a történelmi kosarat a TF első NB I-es hazai mérkőzésén. Gliebov egy duplával, majd Szabó egy hármassal fordított (3-5). A 3. percben Ware duplája után Mclane egyenlített két egymás utáni akcióból kosarat szerezve (7-7). A negyed felénél Szabó és Papp kosaraival távolodtunk volna, de elég volt egy kis kihagyás és újra ott loholt a sarkunkban a fővárosi együttes. A hajrában egy 6-0-s rohanással átvette a vezetést a TF (18-16). Fél perccel a negyed vége előtt Ware egyenlített, majd Doktor utolsó másodperces triplájával vettük vissza a vezetést (18-21). 

A második negyedet Filipivic duplája nyitotta, amire Doki egy újabb hármassal felelt, majd Agafonov közelijével növeltük előnyünket (20-26). Szobi duplájára Gulyás válaszolt egy remek betörésből szerzett kosárral, majd Sarenac hintett egy triplát. Gulyástól gyorsan jött a válasz, szintén egy triplával (25-31). A 14. perc elején Szabó hármasa után a hazaiak időt kértek (25-34). A rövid szünet után maradt a jó védekezésünk és Ware büntetőivel kétszámjegyűre nőtt az előnyünk (25-36). A házigazdák támadásai pontatlanok voltak, Ware pedig egy 2+1-el toldotta meg pontjaink számát (25-39). A hajrában Szabó rázta meg magát vezérletével 17 pontos előnnyel mehettünk szünetre (30-47). 

A második félidő elején gyorsan átbillentünk a húszpontos határon. Szabó Zsolt remek napot fogott ki és hol távolit, hol meg közelit szerzett. A negyed felénél Ware hármasával 40-60 volt az állás. A hazaiak becsülettel küzdöttek, főleg Mclane gyűjtögette a pontokat. Durázi hármasával állandósult a húsz pont körüli különbség. A hajrában ismét Szabó villogott és egy duplával, majd egy triplával terhelte meg a Tehetséges Fiatalok gyűrűjét (49-68). 

A befejező játékrész elején Agafonov és Gliebov révén már 25 ponttal vezettünk (50-75). A fővárosiaknál Sarenac gyűjtögette a pontokat és próbált faragni a különbségből. A mérkőzés korábban eldőlt, már csak a különbség volt kérdéses. A fiatalok is lehetőséget kaptak Bencze Tamástól és a különbség nem változott. Az utolsó három percben Kovács Kristóf is pályára léphetett első NB I-es mérkőzésén. A végeredményt Durázi állította be egy közelivel (62-87). 

Két hazai győzelem után idegenben is megvan az első sikerünk, amivel továbbra is hibátlanok vagyunk. Folytatás csütörtökön, hazai pályán a Szeged ellen. 

Fotó: hunbasket.hu

2018. október 13. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás